Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ile Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği İkinci Başkanı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Akkaya’yı ziyaret etti… Milas Veteriner Fakültesi’nin kurumsallaşturılması ile ilgili görüşlerin dile getirildiği ziyaret sırasında süreç hakkında Gezgin ve Atıcı’ya bilgi veren Dekan Prof. Dr. Akkaya, “Fakülte çalışmaları konusunda sizlerin tedirginliği beni de yoruyor. Biz burada olalım veya olmayalım bu iş devam edecek. Milas’a Veteriner Fakültesi yakışır. Ama Milaslılar da kendine yakıştırmalı, sahip çıkmalı. Milas’taki hayvan sayısını ele aldığımızda Veterinerlik Fakültesi’nin Milas için biçilmiş bir kaftan olduğunu görüyoruz” dedi…
Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği İkinci Başkanı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin ile Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, yaklaşık 10 ay önce Yükseköğretim Kurulu (YÖK), tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veterinerlik Fakültesi’ne ataması yapılan Milas Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Akkaya’yı Milas Meslek Yüksekokulu’nda bulunan makam odasında ziyaret etti.
“Birilerinin ‘Veterinerlik
Fakültesi’ni
istemediğini düşündük”
Ziyaretlerinden dolayı Gezgin ve Atıcı’ya teşekkür ederek, yaklaşık bir yıl önce başlatılan ve halen devam etmekte olan Milas Veteriner Fakültesi kuruluş süreciyle ilgili bilgiler veren Milas Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Akkaya, “Bana fakülte için ilk teklif geldiğinde Milas’a geldim ve bazı görüşmeler gerçekleştirdim, incelemelerde bulundum. Daha sonra ‘burada veterinerlik fakültesi olur’ dedim. O günden beri elimizden geleni yapıyoruz. Burada tek eksik, tek hata TKİ Sosyal Tesisleri’nin özelleştirme sürecine dahil edildiğine dair yanlış bilgi. İşler de başta çok yanlış ve yavaş ilerliyordu. Hatta artık biz hem Milas içinde hem de üniversite içerisinde birilerinin veterinerlik fakültesini istemediğini düşündük. TKİ Sosyal Tesisleri şu anda EÜAŞ’ta. EÜAŞ Genel Müdürüyle görüşmelerimiz oldu, talebimizi ilettik. Görüşmelerimiz olumlu geçti. Yerin üniversite için verilebileceği ifade edildi. Fakülte çalışmaları konusunda sizlerin yani Milaslıların tedirginliği beni de yoruyor. Biz burada olalım veya olmayalım bu iş devam edecek” dedi.
Eczacılık ve
Diş Hekimliği de …
Sözlerini, “Milas’a Veteriner Fakültesi yakışır. Ama Milaslılar da kendine yakıştırmalı, sahip çıkmalı. Milas’taki hayvan sayısını ele aldığımızda Veterinerlik Fakültesi’nin Milas için biçilmiş bir kaftan olduğunu görüyoruz” diyerek sürdüren Dekan Prof. Dr. Akkaya, “Burası olduktan sonra inşallah Eczacılık ve Diş Hekimliği Fakültesi’nin de Milas’a gelmesi için çalışacağız. Ayrıca ara eleman için önem arz eden Veterinerlik Meslek Yüksekokulu’nun da açılmasını sağlayacağız. Veterinerlik Fakültemizde hayvan yetiştiriciliği de dahil 5 ayrı bölüm olacak. Ve inşallah okulumuza çok iyi ve yetenekli hocalarımız gelerek görev yapacaklar. Şimdiye kadar 14 – 15 öğretim üyesi arkadaşımız oldu. 2017 – 2018 eğitim öğretim yılında okulumuz hem gece hem gündüz eğitim sürecine girecek” dedi.
“Maddi manevi desteğe
ihtiyacımız var”
Geçen bir yıllık süreye bakıldığında, gelinen noktada sürecin daha aktif işlediğini de dile getiren Prof. Dr. Akkaya, “Maddi manevi desteğe ihtiyacımız var. Buraya öncelikle vatandaşların ihtiyaçlarına göre bir Veterinerlik Fakültesi oluşturulması lazım. Biz sadece Milas ve Bodrum bölgesine hitap etsek yeter. Bu kurumumuzda sadece inek ve koyun gibi hayvanlar alanında çalışma yapılmayacak. Kedi, köpek gibi birçok hayvan türü üzerinde çalışmalar yürütülecek” dedi.
“İnşallah bu işi
başaracağız”
Prof. Dr. Akkaya’nın yaptığı bilgilendirmenin ardından söz alan Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği İkinci Başkanı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, ilçemizde hayvancılığın önemli bir noktaya geldiğini ve önemli miktarda süt üretiminin gerçekleştirildiğini belirterek, “Kaliteli süt üretimi için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Üreticiler sık sık eğitimden geçiriliyor, elde edilen sütler üzerinde ise çeşitli testler yapılıyor. Sütte hile yapanlar veya yapmaya çalışanlar tespit edildiğinde çeşitli ceza işlemleri uygulanıyor. Milas özellikle tarım sektörünü bünyesinde barındıran güzel bir ilçe. İlçemizde de özellikle çiftçiler hayvancılığa yönelmiş durumda. Bu açıdan baktığımızda Veterinerlik Fakültesi’nin ilçemize kazandırılması özellikle bizim birliğimiz için çok önemli. İnşallah bu işi başaracağız” dedi.
“Sizlerin yanındayız,
birlikteyiz”
Milas’a Ziraat Fakültesi kurulması için çok çabaladıklarını fakat ilçemize Veterinerlik Fakültesi’nin uygun görüldüğünü ifade eden Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ise, “İlçemizde Ziraat Fakültesi oluşması için çok çabalarımız oldu. Uygun yerlerimiz de vardı. Ama yapılmadı. Bizim Ziraat Fakültesi talebimiz daha sonra Veterinerlik Fakültesine dönüştü. Veteriner Fakültesi için de süreç işliyor. Bizlerin bir tedirginliği kalmadı. Sizlerin arkasındayız. 16 bin üyemizle sizlerin yanındayız, birlikteyiz” dedi.





