MADENCİ AİLESİNE “ŞİKAYETİNİZDEN VAZGEÇİN!” İDDİASI

Milas’ın Sarıkaya Mahallesi’nde göçen maden ocağında tonlarca ağırlıktaki kayanın altında kalarak hayatını kaybeden maden işçisi Şükrü Otlak’ın ailesinin, şikâyetlerinden vazgeçmeleri için olayın taraflarından baskı gördüğü iddia edildi.

MADENCİ AİLESİNE “ŞİKAYETİNİZDEN VAZGEÇİN!” İDDİASI

Volkan YILDIZ

İlçemize bağlı Sarıkaya Mahallesi’ndeki Yumrutaş Mevkii’nde, 18 Şubat 2019 tarihinde feldspat madeni sahasında yaşanan göçükte, tonlarca kaya kütlesi sahadaki iş makinesi ve kamyonların üzerine düşmüş, olayda işçilerden Milaslı Şükrü Otlak, Servet Çapacıoğlu ve Engin Tutuk hayatını kaybetmişti. İşçilerden Milaslı Tayfun Akıncı ise dağdan kopan kaya parçalarının altında kalmaktan son anda yaralı olarak kurtulmuştu.

3 kişinin ölümü ve 1 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili açılan dava Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülürken, olayda hayatını kaybeden Şükrü Otlak’ın ailesinin şikâyetlerini geri çekmeleri için baskı gördüğü iddia edildi. habermilas.com’a konuşan ancak isminin gizli tutulmasını isteyen bir kişi, Otlak ailesine şikâyetlerinden vazgeçmeleri karşılığında para teklif edildiğini ve aileye baskı yapıldığını öne sürerek şunları kaydetti:

“Otlak Ailesi, Şükrü Otlak’ın ölümünden duydukları derin üzüntüyü hala ilk günkü gibi yaşıyor ve bu olayda ihmali olanların yargılanarak cezalandırılmasını istiyor. Ancak son zamanlarda aileye olayın tarafları tarafından baskı yapılıyor. Aileye şikâyetlerinden vazgeçmeleri için para teklifi yapılıyor. Tutuklu yargılanan M. A. K.’nin kızı B.K., Otlak ailesini arayarak, ‘6-7 ay bizim ekmeğimizi yediniz. Biz onları oraya zorla mı soktuk?’ diyerek konuşuyor. Olayın ardından Şükrü Otlak’ın çocukluk arkadaşı olan ve göçükten yaralı kurtulan Tayfun Akıncı, Otlak ailesinin yanında olurken ve şikâyetinden asla vazgeçmeyeceğini söylerken, ilk duruşma tarihi olan 28 Haziran’dan bir gün önce şikâyetinden vazgeçiyor. Olayda hayatını kaybeden Servet Çapacıoğlu ve Engin Tutuk’un aileleri de ilk mahkemeden önce şikâyetlerinden vazgeçti. Ayrıca Otlak ailesi şikayetlerinden vazgeçmeleri için baskının yanı sıra tehdide de maruz kaldı ve tehdidi yapan kişi hakkında da adli makamlara şikayetçi oldular.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık