‘Masal Anlatma Yarışması’ yapıldı

Adem KANKAYNAR -

‘Masal Anlatma Yarışması’ yapıldı

Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, ‘Bana bir masal anlat’ adlı proje kapsamında, bölgemizde ilk kez yapılan farklı bir yarışmaya katıldılar. 9 öğrenci, çeşitli materyalleri kullanarak, salondaki jüriye, öğretmenlere ve çocuklara bir masalın nasıl anlatılacağını göstermeye çalıştılar.

Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri; Melisa Ordukaya, Beyza Başar, Dilan Kaçıran, Mine Çelik, İrem Özcan, Selin Özer, Büşra Ceylan, Ayşe Yiğit ve Vicdan Açıkgöz (Açık Lise Öğrencisi), Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda, masal anlatmak için kıyasıya yarıştılar.

Jüri üyeliklerini; Zerrin Ulaş, Mesut Karakaya, Semra Erdoğan, Can Polat, Nilgün Gün ve Engin Söğüt’ün yaptığı yarışmada 9 öğrenci, kendi hazırladıkları materyallerle salondakilere bir masalın nasıl anlatılması gerektiğini göstermek için yarıştılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Esin Demir Andır ve Gizem Karakaya ile birlikte projeyi hazırlayan Nilgün Gün, bir konuşma yaparak, “Hatırlarsanız eskiden dedelerimiz - ninelerimiz başta olmak üzere büyüklerimiz, bizleri kucağına alarak masal anlatırdı. Ne yazık ki bugünkü anne - babalarımız dahi masalın ne olduğunu unutmuş durumdadır. Oysa çocukların yetişmesinde masal, son derece önemli bir yer tutmaktadır. Çocuklar daha okula başlamadan birçok objeyi masal yoluyla öğreniyor” diyerek, masal anlatma yöntemiyle eğitimin önemine vurgu yaptı.

Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tek tek sahneye gelip masallarını anlattılar. Jüri üyeleri tarafından titizlikle değerlendirilen yarışma sonunda; Açık Lise Öğrencisi Vicdan Açıkgöz, yarışmanın birincisi olurken, Beyza Başar ikinci ve Melisa Ordukaya da üçüncü oldu.

İlk üçe giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık