Mayıs Ayı Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

Milas Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı, dün saat 14:00’de Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda yapıldı. Ece Gülen ve Kadir Karagülle’nin mazeretli olarak katılmadığı toplantı başlamadan once, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ramazan ayının bugün başladığını belirterek, tüm meclis üyeleri ve Milas halkına hayırlı olması dileğinde bulundu. Başkan Tokat ayrıca, Milas Belediyesi olarak geleneksel hale getirdikleri mahallelerdeki Ramazan Yemekleri’nin ilkinin de yarın (bugün) Selimiye’den başlayacağını belirterek, tüm meclis üyelerini de yemeğe davet etti.

Mayıs Ayı Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

Başkan Tokat ayrıca, seçim sonrasında yeni oluşan meclise göre, iki meclis üyesini Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirdiğini, bunlardan Mehmet Çayırlı’nın merkez binada, Hüseyin Çöllüoğlu’nun is eek binada, eskiden olduğu gibi ilgili müdürlüklerden sorumlu olarak görev yapacaklarını belirterek, başarılar diledi.

Başkan Tokat yine, son günlerde pek çok şehit haberinin geldiğini üzüntüyle gördüklerini belirtti ve ayrıca bir gün once ilçemiz çıkışında meydana gelen büyük ve üzücü trafik kazasında 3 yurttaşımızın hayatını kaybettiğini ve pek çok da yaralı olduğunu belirterek, bütün şehitlerimiz ve hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diledi. Yaralılara geçmiş olsun, dedi.

Başkan Tokat, “her türlü teröre karşıyız, sonuçlarından da büyük sıkıntı duyuyoruz. Bu nedenle, şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Daha sonra 23 asıl ve 1 ek gündemlik gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Açılıştan sonraki ilk gündem maddesi, 2018 Mali Yılı Kesin Hesap Cetvelleri’nin görüşülmesi idi. Yasaya göre, hazırlanan 2018 Mali Yılı Kesin Hesap Cetvelleri, incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevkedildi. Yasaya göre, komisyonun cetvelleri 5 gün içinde inceleyerek raporunu yazması gerekiyor. Bu nedenle, meclis oturumu kapatılmayacak ve meclis, 10 Mayıs Cuma günü saat 10:00’da yeniden toplanarak, komisyonun raporunu görüşecek ve karara bağlayacak.

Daha sonraki madde, her yıl olduğu gibi, 4081 Sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanunun 4. Maddesi gereğince, Çiftçi Malları Murakabe Heyeti ve Çiftçi Malları Koruma Meclis Azaları için 5’er asil ve 5’er yedek üyenin seçimi ile ilgiliydi. Yasaya göre bu heyetler, Milas Belediye Meclisi, Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi ve Ziraat Odası Meclis üyelerinin katılımı ve oylarıyla, gizli oyla seçiliyor. MİTSO Meclisi’nden kimse gelmemişti, ama Ziraat Odası Meclis üyeleri salondaydı. Yapılan seçim sonrası, Murakabe Heyeti’nin asil üyeliklerine İsmail Atıcı, Ali İhsan Gezgin, Zeki Salafur, Mevlüt Kiriş ve Kerim Tekin seçilirken, Yedek üyeliklere de Mehmet Menteş, İsmail Kop, Mücahit Karaca, Gürsel İnce ve Mesut Bulut seçildiler.

Çiftçi Malları Koruma Meclisi Asil üyeliklerine ise Ayhan Demirçivi, Zekayi Erzurumlu, M.Uğur Uygun, Gürsel Çöllüoğlu, Mehmet Aral seçilirken, yedek üyeliklere de Mehmet Çoban, H.İbrahim Ölmez, Talat Erol, Yüksel Akça veNiyazi Kendir seçildiler.

Daha sonra Kıyı Ege Belediyeler Birliği Meclisi’nde görev yapmak üzere Milas Belediye Meclisi üyelerinden 3 yedek ve 3 asil üyenin seçimi yapıldı. Belediye Başkanı’nın doğal üye olduğu bu meclise ise, CHP grubunun önerisi üzerine, oy çokluğu ile, asil olarak, Mehmet Ateş, Ali Rıza Öner ve Mehmet Tiryaki, Yedek üyeliklere ise Hüseyin Çöllüoğlu, Cenk Şimşek ve Mehmet Çayırlı seçildiler.

Sonraki gündem maddesi, görev süresi dolan eski İçkili Yerler Belirleme Komisyon üyeliklere de 1 yıl görev yapmak üzere CHP grubundan Cüneyt İlter, Hüseyin Çöllüoğlu, AKP grubundan Osman Balcı, MHP grubundan Sinan Yılmaz ve İYİ Parti grubundan Gürsel İnce, oybirliği ile seçildiler.

Dahasonra, Belediye’nin geleneksel olarak yaptığı ve yapacağı 14. Melih Cevdet Anday’ı Anma  ve 10. Nebi Uslu Tiyatro Şenlikleri’nin masraflarının belediyece karşılanması talebi, CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin Kabul, AKP ve MHP’li üyelerin ret oyuyla, çoğunlukla Kabul edildi. Meclis üyesi Hürol Önder, red gerekçesi olarak, “bu tür etkinliklerin sponsorluklarla finance edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Daha sonraki gündem maddeleri, imarla ilgili yeni taleplerden oluşuyordu ve bunlar İmar Komisyonu’na görüşülmek üzere sevkedildi.

Sonraki gündem maddesinde, İmar Komisyonu’nun daha önceki 5 konu ile ilgili raporları okunarak, komisyon raporları doğrultusunda Kabul ya da red edildi.

Ek gündem maddesi, Muğla Valiliği Kadastro Müdürlüğü’nün, Beyciler ve İkiztaş mahallelerinde 6831 sayılı yasaya göre 2B kapsamında orman sınırları dışına çıkartılan yerlerin kadastro çalışmalarında kadastro ekipleri ile birlikte görev yapmak üzere 3 asil ve 3 yedek üyenin belirlenmesi talebi oylandı ve Beyciler Mahallesi için Asil Bilirkişi olarak Ali Genç, Rifat Kabak, Süleyman Emeksiz, yedek bilirkişi olarak ise Mehmet Kabakçı, Ali Şahin ve Durmuş Genç belirlendi.

İkiztaş Mahallesi Asil Bilirkişiliğine ise Fehmi Uysal, Hasan Zeki Yayla ve Ali Rıza Turgut seçilirken, yedek bilirkişilik de Mustafa Nalbantoğlu, Mehmet Yılmaz ve Ali Yıldız isimlerinden oluştu.

Başkan Tokat, Meclisin Mayıs ayı ikinci oturumunu 10 Mayıs 2019 günü saat 10:00’da toplanacağını belirterek, birinci oturumu bitirdikten sonra, MHP Grup Sözcüsü Mevlüt Kiriş, “dünkü kazada yollarda da bir sıkıntı olduğu düşüncesi hakim, burada başka kazalar da oluyor. Konunun Karayolları veya Büyükşehirce de incelenmesini istiyoruz. Çünkü OSB de devreye girdiği zaman o yolda daha büyük kazaların olma ihtimali görünüyor” dedi. Kiriş ayrıca, “düğün mevsimi geliyor, biz sokak aralarındaki düğün geleneğimizin korunmasını düşünüyoruz, ancak bazı düğünlerde yüksek sese karşı, decibel ölçücü aletlerle denetim yapılması gerektiğini, bunun için gerekçi araç gerecin alınarak, kontrollerin yapılması gerekiyor” dedi. Ayrıca şehir içinde yük bindirme ve indirme saatlerine de riayet edilmediğini gözlemlediklerini, önlem alınması gerektiğini, ayrıca Ramazan ayıyla birlikte ekmek fiyatlarında artış görüldüğünü, bunların eski fiyata çekilmesi için girişimde bulunulmasını, ayrıca fırınlarda hijyen ve gramaj kontrollerinin mutlaka artırılması gerektiğini belirtti.

AKP Meclis üyesi Hasan Çemrek de servis taşımacılığı yapan esnafın, Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı’nca belirlenen her araç için yol güzergah tayinlerinin esnetilmesi gerektiğini, çünkü bir hatta arıza yapan araç için başka araç verdikleri zaman çok büyük cezalara maruz kaldıklarını, bunun en kısa sürede telafisi için girişimde bulunulması gerektiğini belirtti.

AKP’li Meclis üyesi Nevzat Solmaz da Aydınlıkevler’de yapılacak taziye evi için vatandaşların ne zaman yapılacağını sorduklarını belirtti. Başkan Tokat, ilk yapılacak işlerden biri olduğunu, Başkan Yardımcılarını atadığını, icraat aşamasında ilk yapılacak bir iş olduğunu belirtti.

CHP’li Meclis üyesi Ali Rıza Öner de söz alarak, “bugün Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilmelerinin yıldönümü olduğunu belirterek, saygı ve özlemle andığımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık