Mayıs Ayı Meclisi’nde İki Önemli Karar..

BELEDİYENİN GEÇMİŞ DÖNEM HESAPLARI ‘YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRCE’ İNCELENECEK. APLANGEÇ PARKI’NIN ADI “ÜÇ FİDAN/APLANGEÇ PARKI” OLDU..

Mayıs Ayı Meclisi’nde İki Önemli Karar..

​​​​​​Milas Belediyesi Mayıs ayı toplantısı, bugün saat 14:00’de Belediye Evlendirme ve Toplantı Salonu’nda yapıldı. 6 asıl, 2 ek gündem maddesiyle toplanan Milas Belediye Meclisi’nde, imarla ilgili maddeler görüşülürken, iki önemli gündem maddesinde önemli kararlar alındı.

Belediye Başkanı Fevzi Topuz, gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce, bazı müdürlüklere yeni atamalar yaptığı konusuyla ilgili Meclisi bilgilendirdi.

Buna göre, Başkan Topuz, daha önce kaldırılarak Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlanan Park Bahçeler Müdürlüğü’nün yeniden oluşturulduğunu belirterek Ali Can Koban’ı Müdür Vekilliği’ne atarken, daha önce Tolga Ay’ın sürdürdüğü İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne Ahmet Münir Geçgil’i Müdür Vekili olarak atadı. Daha önce Yücel Bedel’in yürüttüğü Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne Fevzi Yılmaz Müdür Vekili olarak getirilirken, daha önce Hukuk İşleri Müdürü’nce vekaleten yürütülen Yazı İşleri Müdürlüğü’ne de Nalan Moralı Yazı İşleri Müdür Vekili olarak atandı. Yücel Bedel ise Arda Varol’un ayrılması nedeniyle boş olan Özel Kalem Müdürlüğü’nü vekaleten yürütmeye başladı.

APLANGEÇ PARKI’NIN İSMİ, “ÜÇ FİDAN/APLANGEÇ PARKI” OLDU.

Milas ‘78’liler olarak Aplangeç Parkı’nın adının 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ın anısına “ÜÇ FİDAN/APLANGEÇ PARKI” olarak değiştirilmesi için Hayıtlı-Ahmet Çavuş Mahallesi sakinlerinin talebi, mecliste oy çokluğu ile kabul edildi. AKP meclis grubu sözcüsü Ejder Üstek, bu ismin Aplangeç Parkı’na değil, daha merkezde bir alana verilmesinin daha uygun olacağı yönündeki talebine karşın, isim değişikliği CHP’li üyelerin oy çokluğuyla kabul edildi. Meclisin kabul etmesi sonrası karar, Meclis Salonu’nda kalabalık bir grup olarak bulunan ‘78’lilerce uzun süren alkışlarla karşılandı.

‘MALİ DENETİM’ KARARI..

Bugünkü Meclis gündemine ek gündem maddesi olarak gelen Milas Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’nün talebi üzerine, Milas Belediyesi ve bağlı şirketlerinin 31 Mart 2024 öncesindeki hesaplarının, bağımsız bir kuruluşça Yeminli Mali Denetim Hizmet Alımı yoluyla denetlenmesi, meclisçe oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Topuz, kamuoyunda konuyla ilgili pek çok söylenti olduğundan, bu şekilde bir denetimle bunun son bulacağını belirtti.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık