Mehmet Çayırlı istifa etti ama …

ÖNDER Haber /Adem KANKAYNAR

Mehmet Çayırlı istifa etti ama …

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında İYİ Parti Milas Kurucu İlçe Başkanı olarak görevlendirilen ve ardından yapılan ilk genel kurul ile İlçe Başkanı seçilen Mehmet Çayırlı, Genel Başkan Meral Akşener’in ardından istifa etti. İstifasını, düzenlendiği bir basın toplantısıyla duyuran İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, siyasette onurlu ve ahlaklı bir duruş sergiledi. Onunla birlikte yola çıkmış, ona inanan biri olarak ben de görevimden istifa ediyorum” dedi.

24 Haziran 2018’de yapılan cumhurbaşkanı ve 27’nci dönem milletvekili genel seçimlerinde alınan ve parti içinde başarısız bulunan sonuçlar, CHP ve İYİ Parti’de çok ciddi eleştirilere ve gelişmelere neden oldu, oluyor. Her iki partinin genel başkanları da başarısız bulundukları gerekçesiyle ciddi eleştirilere hedef olurken, parti içi muhalefet de olağanüstü kurultay için harekete geçti. CHP’de muhalifler kurultay için imza toplarken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den sürpriz bir istifa kararı geldi. Akşener, seçimli kurultay kararı alıp kendisinin de aday olmayacağını açıkladı. Parti içinden bir grup, genel başkanı aldığı bu karardan geri döndürmeye çalışırken, genel başkana destek amaçlı bir istifa kararı da Milas’tan geldi.

İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, “Bazı siyasi partilerin genel başkanları, defalarca seçimlerde başarısız olmalarına rağmen tabanın sesine kulak vermeyip halâ başkanlık koltuğunda oturmaya devam ederken, genel başkan olarak girdiği ilk seçimde başarısız bulunan ve parti içi eleştirilere hedef olan genel başkanımız istifa kararı aldı. Bu, Türk siyasetinde özlenen bir harekettir. Onurlu ve ahlaklı siyasi duruşun bir göstergesidir. Genel Başkanımızla birlikte yola çıkmış biri siyasi olarak, onun ardından ben de ilçe başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Umarım bu davranış Türk siyasetinde bir geleneğe dönüşür ve özellikle parti tabanında alınan sonuçlar başarısız bulunduğunda ve değişim istendiğinde gereğini yapan siyasetçilerin sayısı artar” diyerek, geçtiğimiz Aralık ayında kurucu ilçe başkanlığı görevine atanması ve ardından ilk olağan genel kurulda ilçe başkanı seçilmesiyle başlayan sürece noktayı koymuş oldu.

 

“Partili kimliğim devam edecek…”

Açıklamasında, sadece ilçe başkanlığı görevinden istifa ettiğini, üst kurul delegeliği ve parti üyeliğinin devam edeceğine dikkat çeken İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, “Parti tüzüğü gereği bir ay, bilemediniz 45 gün sonra olağanüstü kurultay yapılacak. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener yeniden aday olur veya olmaz. Bunu hep birlikte göreceğiz. Kurultay sonrası ortaya çıkacak tabloyu sağlıklı bir şekilde değerlendirdikten sonra siyasette yeniden aktif görev alabilirim. Ancak şu süreçte birlikte yola çıktığımız genel başkanımızı yalnız bırakmama adına, kendime şiar edindiğim siyasi ahlak ve duruş gereği ilçe başkanlığı görevimden ayrılıyorum” dedi.

Çayırlı, kendisinin dışında şu ana kadar il ya da ilçe başkanlarından bir istifa olup olmadığını bilmediğini sözlerine ekleyerek, “Partime zarar vermeme adına aldığım istifa kararımı eşimle ve ilçe yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla görüşmedim. Onların da, aldığım bu karardan etkilenmemesini, ‘seninle birlikte yola çıktık, sen yoksan biz de yokuz’ dememeleri için bu kararı onlarla paylaşmadım” dedi.

 

İl Başkanlığı istifayı kabul etmedi…

Yaşanan bu gelişmenin ardından Başkan Çayırlı’nın istifa haberini öğrenen İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ ise, İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı’yı telefonla arayarak, istifasını kabul etmediğini, bu konuda kendisiyle görüştükten sonra karar vermesini istedi, buna rağmen Çayırlı, düzenlediği basın toplantısıyla istifa kararını kamuoyuyla paylaştı ...

Bu arada İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“20 - 22 Temmuz tarihleri arasında Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen İYİ Parti 1. Çalıştayı sonrası Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener parti tüzüğünde tanımlanmış olan yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almıştır. Türk siyasetinde pek de alışık olmadığımız bu demokratik tavır herkese ders niteliğindedir. Bilinmesini isteriz ki İYİ Parti Muğla İl Teşkilatı olarak kurultaydaki tek adayımız Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendidir. 

İYİ Parti Milas İlçe Başkanımız Sayın Mehmet Çayırlı, Genel Başkanımıza destek amacıyla iyi niyetli olarak istifasını sunmuştur. İYİ Parti Muğla İl Teşkilatı her mensubuyla görevinin başında olarak Genel Başkanımıza desteğini sürdürecektir.

Bu vesileyle, İlçe Başkanımız Sayın Mehmet Çayırlı’nın istifa dilekçesini kabul etmediğimi, Milas İlçe Teşkilatı’nın başkanı olarak görevinin başında olduğunu saygıyla kamuoyuyla paylaşırım.”   

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık