Mehmet Çayırlı yeniden başkan seçildi …

Adem KANKAYNAR -

Mehmet Çayırlı yeniden başkan seçildi …
  • 07 February 2018, Wednesday 7:06

İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı'nın 1. Olağan Kongresi, parti hizmet binasında yapıldı. Kurucu İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, kayıtlı tüm delegelerin oylarını alarak yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

25 Ekim 2017 tarihinde kurularak Türk siyasi hayatındaki yerini alan İYİ Parti’nin 1. Seçimli Olağan Milas İlçe Kongresi yapıldı. Aralık ayında kurucu başkan olarak atandıktan sonra 14 Ocak 2018 tarihinde Yönetim Kurulu listesini tanıtan Mehmet Çayırlı, Seçimli Kongreye tek aday olarak katıldı. Çayırlı, kullanılan oyların tamamını alarak yeniden İYİ Parti’nin Milas İlçe Başkanlığına seçildi.

Ahmet Yanıkoğlu’nun sunduğu, açılış ve yoklamayla başlayan seçimli kongre, kongre başkanlık divanının oluşturulmasıyla devam ederken, divan başkanlığına, Muğla Eski Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, başkan yardımcılığına Abdullah Çelik, kâtip üyeliklere ise Serkan Uzun, Erdoğan Keleş ve Kazım Toprak getirildiler. Divanın oluşturulmasının ardından partililer saygı duruşunda bulunup, İstiklal marşımızı okudular.

Pembe Sarı tarafından okunan Faaliyet raporundan sonra oylamaya geçildi ve oybirliğiyle kabul edilerek yönetim ibra edildi. Ardından okunan Mali rapor da oybirliğiyle ibra edildi.

 

Siyasi konuşmalar …

Delege tarafından faaliyet ve mali tablonun ibra edilmesinin ardından siyasi konuşmalara geçildi. İlk olarak kürsüye gelen İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı ise yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“Saygıdeğer konuklar, sevgili misafirlerimiz… İlçemizdeki basın kuruluşlarının kıymetli temsilcileri… Milletinin isteğini emir telakki edip başını yol arkadaşlarıyla birlikte bu milletin yoluna feda etmeye hazır olan Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi ve O’na yol arkadaşlığı yapmaktan onur ve gurur duyan; cesur yürekli, inançlı, yüreği vatan-millet sevgisiyle dolu olan çok değerli dava arkadaşlarım, yol arkadaşlarım… Hepinizi sevgi ve saygıyla, muhabbetle selamlıyor, 1. Olağan Genel Kurulumuza hoş geldiniz diyorum.

Hepinizin malumu, ilçe teşkilatımız kurulalı henüz bir ay oldu. Hatırlanacağı gibi, kurucu yönetim kurulu üyelerimizi 14 Ocak 2018 tarihinde düzenlediğimiz tanıtım toplantısıyla halkımızın huzuruna çıkardık. Ve hemen ardından genel merkezimizin talimatıyla tüm yurt genelinde olduğu gibi ilçemiz ve Muğlamıza bağlı tüm ilçelerde kongre hazırlıklarımız başladı.

Dolayısıyla bu bir aylık süreçte şu faaliyeti yaptık, şu projeleri hayata geçirdik gibi bir şeyler söylemeyeceğim. Çünkü bu süreçte, şu içinde bulunduğumuz parti hizmet binamızı oluşturmak ve bugüne yetiştirmek için yoğun bir çaba harcadık. İnanıyorum ki hepimizin gurur duyacağı bir hizmet binasını halkımızın hizmetine sunduk. Bu noktada emeği geçenlere huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.

Bununla birlikte bir de 1. Olağan Genel Kurulumuz için hazırlıklarımızı sürdürdük. Elbette sadece bunları yapmakla uğraşmadık. Yönetim kurulu üyelerimizle ilk toplantımızı yaparak, görev dağılımını gerçekleştirdik. Ve tüm arkadaşlarım, aldıkları sorumluluk alanı ile ilgili çalışmalara başladı. Tüm alanlarda birer komisyon kuruldu. Bu komisyonlar, kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili çalışmalara başladılar.

Bu konuda; üniversiteler, meslek odaları, dernekler, kısaca tüm sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir çalışma yürütülecek. Bu kentin sorunları, konunun uzmanlarıyla tespit edilecek ve çözüm yolları da bizim istediğimiz gibi değil, o soruna doğrudan muhatap olan vatandaşlarımız ve konunun uzmanları tarafından belirlenecek. Çünkü bizler bu koltuklara oturmak, kendimize birer etiket elde etmek için değil, bu milletin tüm fertlerine hizmet etmek, yaşadığımız bu topraklara olan borcumuzu ödemek için bu görevlere talip olduk.

Biliyoruz ki İYİ Parti, korkakların değil, cesur yürekli insanların buluştuğu bir parti… Biliyoruz ki İYİ Parti, yüreği vatan-millet-bayrak aşkı ile yanıp tutuşanların bir arada olduğu bir parti… Biliyoruz ki İYİ Parti, kimseyi ötekileştirmeden, 80 milyon vatan evladını kucaklayan anlayışla hareket eden bir parti… Bu parti, kuruluş felsefesi olarak kendisine Cumhuriyetin felsefesini ilke edinmiş bir parti… Ayrıştırıcı değil, bu ülkenin birleştirici gücü olmaya aday bir partidir… Belli bir zümrenin sesi olmaya değil, Türkiye Mozaiğini oluşturma iddiasındaki bir partidir... Ne sağcıyız, ne de solcu… Türkiye ve İnsan sevgisi odaklı bir partiyiz.

Sağlık, Spor, Ekonomi, Üretim, Turizm, İç ve Dış politika, İşsizlik, Vergi, SSK,  Güvenlik konularında reform nitelikli milli politikalar çıkarmak üzere yola çıkmış bir partidir… Bu partide siyasi dil ve nezaket ön planda olacaktır…

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, Büyük Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda, gösterdiği hedefe durmaksızın koşmayı kendisine ilke edinen millet sevdalılarının birlikte hareket edeceği bir partidir.

Cumhuriyetimizin temel değerleri, partimizin de vazgeçilmez ilkeleridir…

Bugün, hukuki bir gerekliliği yerine getirmek üzere yapmış olduğumuz bu kongrenin ardından, İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı, 33 kişilik yönetim kurulu ve bu partinin mensubu olmakla gurur duyan tüm üyeleriyle sahaya inecek, vatandaşlarımızla iç içe olacaktır.

Bu teşkilat asla, seçimden seçime vatandaşına giden bir partinin mensupları olmayacaktır. Yarından tezi yok bu ilçeyi karış karış gezecek, vatandaşımızın derdiyle dertlenecek, sevinciyle mutlu olacağız.

Bize olan güveni asla boşa çıkarmayacağız. Bize inanan ve güvenenleri mahcup etmeyecek, onları yarı yolda bırakmayacağız. Milas halkını, Muğla halkını, Türk Halkını kaderine terk etmeyeceğiz…

Bu duygu ve düşüncelerle diyoruz ki; Milas İYİ olacak… Muğla İYİ olacak… Türkiye İYİ olacak…

Kongremize katılarak bizleri onurlandıran tüm konuklarımıza tekrar teşekkür ediyor, kongremizin; ilçemize, Muğlamıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ne Mutlu Türküm diyene…”

 

“İYİ Parti Türkiye’nin sağduyusudur”

İlçe Başkanı Çayırlı’nın ardından kürsüye, İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ geldi. İl başkanı Şekerdağ; “Bu partinin içerisinde yer alan ve hizmet eden herkese en içten duygularımla saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İYİ Parti Türkiye’nin sağduyusudur. İYİ Parti’nin merkezi insandır. Merkezi sevgi, merkezi birlik, beraberliktir. Artık sen ben değil, bugüne kadar bölündüğümüz yeter. Artık biz olma zamanı. Onun için bu çok önemli. Artık son çaremiz. Artık bir daha bu oluşum kaybederse başka çaremiz kalmayacak. 2019 Kasım ayı çok önemli. Biz çok şey kaybettik. Kaybetmeye devam ediyoruz. Artık kaybettiklerimizi kazanmanın ve de ‘biz de varız’ demenin son noktasıdır 2019 Kasım. Biliyorsunuz bir referandum geçirdik ve Başkanlığa onay verdik. Biz vermedik ama çoğunluk yüzde 51 çıktı. Aslında öyle değildi ama öyle ilan edildi. Neyse, şimdi bunu irdelemenin çok faydası yok. 2019 Kasım ayında Başkan seçilecek. Bizim seçeceğimiz başkan olacak. 15 Temmuz’dan bu yana kanun hükmünde kararnamelerle tek adam rejimi devam ediyor. 2019 Kasım ayında buna ‘Artık yeter’ demek için biz buradayız. Bizim yapmamız gereken, 2019 Kasım ayında herkese açıklayarak, son umudumuz, olmazsa olmazımız, Meral hanımı Cumhurbaşkanı seçmektir. Bizim ve Meral Akşener’in söylediği bir söz var. Meral hanım Cumhurbaşkanı seçildikten sonra parlamenter sistemi geri getirmek. Artık kuvvetler ayrılığı diye bir şey kalmadı. Ne hak hukuk var. Artık her şey bir adamın ağzından çıkacak kelimelere bağlı. Biz millet olarak tamamen bölündük, dağıldık. İyi Parti olarak bizlere düşen bu milletin birliğini yeniden sağlamaktır” dedi.

 

“Felsefemiz, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesidir”

İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ konuşmasını bitirdikten sonra mikrofonu Divan Başkanı ve geçmiş dönem milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun alarak bir konuşma yaptı.

Ergun konuşmasında, bundan 26 ay önce 30 Kasım 2015 tarihinde Meral Akşener ile uzun soluklu bir yola çıktıklarını ve bu yolun en uzun soluklu demokrasi mücadelesi yolu olduğunu belirterek, “Bu demokrasi mücadelesinde herhangi bir taşkınlık yaşanmadı ama sürekli önümüze engeller çıkarıldı. Ancak Genel Başkanımıza Allah bir sabır verdi ve büyük bir sabırla yoluna devam etti. Bugün neden buradayız sorusunu bugüne kadar gittiğimiz her yerde anlatmaya çalışıyorum. Genel başkanımız ve bizler siyasi hayatımıza Milliyetçi Hareket Partisi’nde başladık. Hepinizin bildiği gibi kongre süreci, mahkemeler süreci yaşadık. Bu değişim arzusu MHP ile sınırlandırılmayacak kadar büyük dedik ancak dinletemedik.  Dolayısıyla bizler de böyle bir yola çıkmaya karar verdik. Felsefemiz, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesidir. Bir ilke etrafında bu milleti toplamak, Milli ve kültürel değerlerimizi yaşamak ve yaşatmak arzusu ile mücadeleye başladık” diyerek, İYİ Parti’nin kuruluş sürecini anlattı.

 

Mehmet Çayırlı Başkanlığındaki İlçe Yönetimi

Yapılan konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi ve kongre tarihinin belirlendiği zaman dilimine kadar kaydı yapılan 141 delegenin oyunu alarak Mehmet Çayırlı yeniden başkan seçildi.

Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Can Helvacıoğlu, Sibel Metin, Ahmet Yanıkoğlu, Volkan Yalçınkaya, Ayşe Tavaslı, Pembe Sarı, Vural Bulut, Hidayet Kabaçam, Özer Karadağ, Yavuz Doğru,  Özcan Gül, Necla Küçük, Tacettin Yıldız,  Gürsel İnce, Aylin Yıldırım Dikmen, Fatma Aydın, Erol Akdağ, Mevlüt Korkmaz, Esin Öneş, Tayfun Göktaş, Nazan Yakabaşı, Mehmet Bingöl, Esma Akbay, Recep Uzun, Sultan Acar, Zafer Korucu, Cömert Doğan, Erdal Kozak, Gönül Altunöz, İsmail Doğruyol, Serbülent Anıl ve Gönül Gümül.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık