MELİH CEVDET ANDAY ANMA GÜNLERİ BUGÜN BAŞLIYOR

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR-

MELİH CEVDET ANDAY ANMA GÜNLERİ BUGÜN BAŞLIYOR
  • 01 September 2018, Saturday 6:48

Milas Belediyesi tarafından Ören mahallesinde  bu yıl 13.’sü düzenlenecek olan Melih Cevdet Anday anma günlerini bugün başlıyor. 1-2 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte Tolga Çandar, Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin Örenli sanatseverler ile buluşacak.

 

1 Eylül Cumartesi günü (bugün) saat 20:00’de Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayacak olan etkinlik, Melih Cevdet Anday heykeli önüne çiçek bırakılmasıyla devam edecek. Akşam 21:00’da ise Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Milaslı sanatçı Tolga Çandar sevilen türkülerini Ören’li vatandaşlar için seslendirecek.

2 Eylül Pazar gecesi saat 20:30’da, düzenlenen şiir yarışmasında ödül almaya hak kazanan eser sahiplerine ödülleri takdim edilecek. Saat 21:00’de ise usta şair Ataol Behramoğlu, gitarist Haluk Çetin eşliğinde sevilen şiirlerinden oluşan dinletiyle, Örenlilerle olacak.

 

Etkinlikler Ören Yalı’sındaki şenlik alanında gerçekleşecek.

 

Her yıl çeşitli dallara düzenlenen Melih Cevdet Anday edebiyat ödülü, bu sene şiir dalında veriliyor. Ataol BEHRAMOĞLU, Eray CANBERK, Arife KALENDER, Erdal ALOVA ve Turgay FİŞEKÇİ  isimlerinden oluşan jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu,  Mehmet Mümtaz Tuzcu’nun “Keşifbaz” ve Hüseyin Peker’in “Toz Bile Değilken” adlı  eserleri bu yılki birincilik ödülünü paylaşmış, İbrahim Ergin’in “Aşkın Bana İhtiyacı Var” adlı eseri de Jüri Özel Emek Ödülüne layık görülmüştü.

 Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ; Bu yıl 13.’sü Ören mahallesinde düzenlenecek Melih Cevdet Anday Anma günleri kapsamında düzenlenen Tolga Çandar  konseri ve usta şair Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin tarafından sunulacak şiir ve gitar dinletisine tüm vatandaşları davet etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık