“Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü” ‘Şiir’ dalında verilecek

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

“Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü” ‘Şiir’ dalında verilecek

Milas Belediyesi tarafından; Deneme, Tiyatro, Roman ve Şiir dallarında özgün eserlerin yaratıcısı Melih Cevdet Anday adına verilen ‘Melih Cevdet Anday Edediyat Ödülü’nün bu yıl ‘Şiir’ dalında verileceği bildirildi.

Milas Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek olan Melih Cevdet Anday Anma Günleri etkinliği kapsamındaki ‘Edebiyat Ödülü’ 2016 yılına kadar sadece ‘Şiir Ödülü’ olarak adlandırılıp veriliyordu.

Ören Belediyesi tarafından başlatılan ‘Anma Günleri’ etkinlik programı içindeki ‘Ödüllü Yarışma’da 2016 yılında ‘Deneme’, 2017 yılında ‘Tiyatro’ dallarında verilmişti.

Ödüllü Yarışmada bu yıl verilecek olan ‘Şiir Ödülü’ için son katılım tarihinin 10 Temmuz 2018 olduğu, kazanan yapıtın sahibine 3 bin TL para ödülünün 1 Eylül 2018 tarihinde Ören’de düzenlenecek törenle verileceği bildirildi.

Milas Belediyesi Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Seçici Kurul’unda Ataol Behramoğlu, Eray Canberk, Arife Kalender, Erdal Alova ve Turgay Fişekçi’nin yer alacağı yarışmaya katılmak isteyenlerin daha önce hiçbir yerde yarışmaya katılmamış bir adet şiir kitabını; adı, açık adresi ve kısa yaşam öyküleri ile beraber Milas Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü Hisarbaşı Mahallesi Belediye Caddesi No: 24 / A Milas - Muğla adresine (6 adet olarak) göndermeleri gerekiyor ...

 

 

‘Milas Belediyesi Melih Cevdet Anday Şiir Yarışması Şartnamesi’

 

I-Amaç

Melih Cevdet Anday’ı yapıtları ile yaşatmak, yaşamının bir bölümünü geçirdiği Milas’ı tanıtmak.

 

II-Yarışma Şartları

A)Şiirler dil, üslûp, anlatım, içerik ve estetik yönünden belli bir nitelikte yazılmış olmalıdır.

B)Yarışmaya seçici kurul üyeleri ile Milas Belediyesi çalışanları ve birinci derece yakınları katılamaz.

C)Yarışmaya kişiler bir kitap ile kendileri doğrudan katılabilir ya da yayınlanmış şiir kitaplarını yayın evleri, üçüncü kişiler, sanatçının (yapıt sahibinin) onayı alınmak koşulu ile önerebilirler.

D)Her yarışmacı ödüle, 2017 yılı Ocak ayından sonra yayınlanmış bir kitap ile aday olabilir.

E)Yarışmaya gönderilen şiirler daha önce hiçbir yarışmaya katılmamış, özel-resmî hiçbir radyo ve tv yayın kuruluşunda yayınlanmamış olmalıdır.

F)Şiirler yerli veya yabancı hiçbir eserle, hiçbir şekilde belirgin benzerlikler taşımamalıdır.

G)Katılımcılar, ödül alan ya da yayınlanmaya değer bulunan eserlerinin Milas Belediyesi tarafından kullanılmasına süresiz olarak kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul eder. Buna bağlı olarak gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yarışmaya gönderdiği eserinin çoğaltma, işlenme, yayma, temsil, umuma iletim, faydalanma ve bunun gibi umuma arzla ilgili bilumum haklarını, Milas Belediyesi’ne verdiğini kabul eder.

H)Yarışmaya gönderilen yapıtlar (Yarışmanın hangi aşamasında olursa olsun) Şartname’nin herhangi bir maddesine aykırılıkları tespit edildiğinde yarışma dışı bırakılırlar.

İ)Seçici kurul, ödüle değer bir yapıt bulamazsa Milas Belediyesi ödül vermeme hakkına sahiptir.

J)Yarışmaya katılan yapıt sahipleri, bu şartnamedeki hükümleri bütünüyle kabul etmiş sayılırlar.

 

III-Seçici Kurul

A)Seçici Kurul şu üyelerden oluşmaktadır:

·Ataol Behramoğlu, ·Eray Canberk, ·Arife Kalender, ·Erdal Alova, ·Turgay Fişekçi

B)Değerlendirme, seçici kurulun belirleyeceği yer, tarih ve saatte yapılır.

 

IV-Başvuru ve Eserlerin Teslimi

A)Yapıtlar, yapıt sahibinin kendisi veya bir yakını aracılığı ile 10 Temmuz 2018 Salı günü 17.00’a kadar, Milas Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü Hisarbaşı Mahallesi Belediye Caddesi No: 24 / A Milas / Muğla adresine 6 ayrı kitap olarak posta veya kargo ile göndereceklerdir. Gecikmelerden sorumluluk kabul edilmeyecektir.

B)Yarışmaya katılan yapıtlar sonrasında iade edilmez.

 

V-Ödüller

A)Seçici Kurul, yapacağı değerlendirme sonucunda ödüle lâyık bulunduğu takdirde kazanan yapıt sahibine 3.000,00 TL ödül verilecektir.

B)Yarışmanın sonucunda ödüle layık görülen yapıt, Belediyemiz www.milas.bel.tr adresi ve basın yolu ile duyurulacaktır.

C)Ödül töreni 1 Eylül 2018 tarihinde Ören mahallesinde düzenlenecektir.

İrtibat Telefonu 0 252 5121416, Danışma -dâhili 112’dir.

 

EK 1 - Eser Katılım Dilekçesi Örneği

 

Milas Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne

Milas

 

“Milas Belediyesi Melih Cevdet Anday Şiir Yarışması”na gönderdiğim …………………………… isimli şiir kitabı bütünüyle kendime aittir.

‘Milas Belediyesi Melih Cevdet Anday Şiir Yarışması Şartnamesi’nde yer alan hükümleri aynen kabûl ve taahhüt ettiğimi arz ederim.

… /… / 2018

Eser Sahibinin Adı Soyadı, İmzası

Adresi

Telefonu - Sabit / GSM

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık