Melih Cevdet Anday’a yakışır şekilde ...

ÖNDER Haber –

Melih Cevdet Anday’a yakışır şekilde ...

Bu yıl 11’incisi düzenlenen Melih Cevdet Anday Anma Günleri etkinlikleri, 27-28 Ağustos tarihlerinde Ören’de gerçekleştirildi.

Etkinliğin eksenini oluşturan ve önceki yıllarda sadece ‘şiir’ dalında ve ‘Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü’ adıyla verilen ödül, bu yıldan itibaren, Anday’ın ürün verdiği tüm edebiyat dallarında verilmeye başlandı ve ‘Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü’ olarak adlandırılan ödül, bu yıl ‘Deneme’ dalında “Yalnız Şiir” adlı kitabıyla Şeref Bilsel'e verildi.

 

27 Ağustos Cumartesi

27 Ağustos Cumartesi günü Melih Cevdet Anday Parkı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve Jüri üyelerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir yurttaş topluluğu katıldı.

 

“Melih Cevdet Anday’ın denemeciliği”

Açılışın ardından “Melih Cevdet Anday’ın denemeciliği” konulu bir panel gerçekleştirildi. Orhan Alkaya’nın yönettiği panele konuşmacı olarak Ali Sirmen, Eren Aysan ve Ömer Faruk katıldı.

Bu arada, Ömer Faruk’a; ‘Yarabıçak’ adlı eserinin Melih Cevdet Anday üzerine özgün bir çalışma olmasından dolayı bir “Teşekkür Belgesi” sunuldu.

 

Ödül

Şair ve Yazar Şeref Bilsel'in “Yalnız Şiir” adlı kitabıyla kazandığı bu yılki ‘Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü’ ise, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı tarafından verildi. Ödülü Bilsel adına alan Ayrıntı Yayınları’nın sahibi İlbay Kahraman, “Dostum Şeref Bilsel bu ödülü fazlasıyla hak etti” diyerek aldı.

Zeynep Altıok ise yaptığı konuşmada, yazarların ve gazetecilerin hapislerde tutulduğu bir dönemde böylesi ödüllerin ve etkinliklerin önemini vurguladı.

 

Ahşap El İşi Sergisi

Etkinlikler kapsamında Belediye Çay Bahçesinde bir de Ahşap El İşi Sergisi açıldı. İhsan Küçüktaş tarafından hazırlanan ve dün akşama dek açık kalan sergide, ilçemizde Karia, Roma ve Menteşe dönemlerinden ayakta kalan tarihi ve kültürel değerlerimizin ahşap maketleri yeraldı.

 

Makbule Kaya konseri

Etkinliğin akşam bölümünde ise Hemşehrimiz, TRT Sanatçısı Makbule Kaya’nın konseri vardı. Makbule Kaya’nın kendine özgü yorumuyla seslendirdiği türkülerden oluşturduğu konser, yurttaşların sözlü-alkışlı katılımlarıyla keyifli bir şekilde yaşandı.

 

28 Ağustos Pazar

Etkinliğin son günü olan 28 Ağustos akşamında ise, Milas Belediyesi ve Ören Gençlik Spor Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Plaj Futbol Turnuvasında dereceye giren takımlara madalya ve kupaları, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcıları Zeynep Mat, Faik Karagöz ve Meclis üyesi Mehmet Yılmaz tarafından verildi.

Ödül töreni sonrasında ise Gazeteci-Yazar Enver Aysever, Aykırı Kumpanya adlı müzikli gösterisini sahneledi.

Gösterinin ardından sahneye çıkan Başkan Tokat, Enver Aysever ve ekibine teşekkür ederek, “Türkiye’de yaşayan en büyük Melih Cevdet Anday hayranı olan Enver Aysever’e teşekkür ediyorum. Melih Cevdet Anday, adına yakışır şekilde, içi dolu dolu bir programla anıldı. Her yıl  çıtayı yükselterek gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik, umuyorum önümüzdeki yıllarda da ulusal ve uluslararası alanlarda ses getirecek düzeye ulaşacaktır” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık