Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Menteş Mahallesi’nde bin adet tapu yenilendi

Milas Tapu ve Kadastro Müdürlüğünce Menteş köyünde yürütülen parselasyon yenileme çalışmalarının sona ermesinin ardından tapu dağıtımlarına başlandı.

Menteş Mahallesi’nde bin adet tapu yenilendi

Menteş Köyü’nde 2019 yılı Ağustos ayında başlayan 3402 sayılı kadastro kanunun 22/A maddesi kapsamında teknik yenileme çalışması 2020 yılı Şubat ayında tamamlandı. Toplam 1000 civarında tapu senedinin köy halkına dağıtımı Köy Mutarı Bayram Arıcı tarafından yapılıyor.

Menteş Köy Muhtarı Bayram Arıcı,  “Eski tapu kayıtları hukuki niteliğini kaybetmiştir. Taşınmazların ada, parsel ve yüzölçümlerinde değişiklikler oldu. Bir kısmının arttı, bir kısmının düştü. Bunun nedeni de ölçüm tekniğinden kaynaklanıyor. Bu çalışma için 2016 yılında başvuruda bulunmuştuk. 2019 yılı Ağustos ayında başlandı ve 2020 yılı yılı Şubat ayında da tamamlandı. Tapuların Nisan, Mayıs gibi teslim edilmesi bekleniyordu ancak pandemi nedeniyle süreç biraz uzadı. Mahkemesi devam eden parsellerimiz var. Tapuların yenilenmesinden sonra Milas Belediyesi tarafından 400 metre yol çalışması yapıldı. Ayrıca Aydem de çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Ayrıca Milas’ta 11 köyde daha çalışma yapıldığını söyleyen Menteş Köy Muhtarı Bayram Arıcı, “ Vatandaşlarımız 7gün 24 saat tapularını benden alabilirler. Taşınmazı olan vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Gayretimiz hizmet, siyaset değildir. Hizmet benden taktir milletindir” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis