Menteşe İkokulu’nun üst katı ‘Milli Eğitim’ olacakmış!..

Önder Haber / Melih Kaşkar

Menteşe İkokulu’nun üst katı ‘Milli Eğitim’ olacakmış!..

Bu yıl, eğitim-öğretim yılının son günü, Menteşe İlkokulu Müdürü, Milli Eğitim Müdürü’nün talimatı gereği, öğrenci ve velilere, gelecek yıl okulun kapatılacağını ve öğrencilerin Sakarya İlkokulu’nda öğrenime devam edeceklerini duyurmuştu.

Tarihi okulun böyle aniden kapatılması kararına tepki gösteren Menteşe İlkokulu Öğrenci Velileri ise, buna karşı çıkmışlardı. Hem zaten Sakarya’da yeterli sınıf yoktu ve var olanlarda da öğrenci sayısı fazlaydı. Bunun çözüm olmadığını ve çocuklarının eğitimlerinin büyük yara alacağını belirten veliler, üstelik bunun son gün birdenbire kendilerine ‘tebliğ’ edilmesinin de doğru olmadığını, getirilen çözümün de çözüm olmadığını, bu tarihi okulun hangi nedenle olursa olsun kapatılmasının yanlış olacağını belirtmişlerdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise, bu binanın Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılacağını, ayrıca, Menteşe İlkokulu’nun bulunduğu mahallede bu kadar çok öğrenci olmadığını, herkesin kendi bölgesindeki okullara gitmesi gerektiğini belirtmişti.

Ancak geçtiğimiz hafta, bu karardan kısmi bir dönüş olmuş. Okulun en üst katının öğrenime kapanacağı, burasının Milli Eğitim Müdürlüğü katı olarak kullanılacağı, diğer öğrencilerin ise ilk iki katta eğitim göreceği belirtilmiş.

Bunun üzerine, öğrenci velileri bir dilekçe hazırlayarak valiliğe sundular ve ayrıca Muğla Valisi’nden, sorunlarını anlatmak için randevu talep ettiler.

Dilekçede, okulun geçmişi ve mevcut durumu özetlendikten sonra, “Sayın Valimiz, 20 Haziran 2017 günü yapılan eğitim bölgeleri toplantısında okulumuza verilen kayıt bölgesi ve sokakları 23 Haziran 2017 tarihinde hepsi kayda kapatılarak silinmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz tarafından okul müdürümüz aranarak sözlü bir şekilde nakil dahil yeni kayıt alınmaması talimatı verilmiştir. Ayrıca okulumuzun bu eğitim öğretim yılında okulun giriş kısmı bölünerek üst katın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edileceğini, bunun için inşaat firmasıyla görüşüleceğini sözlü olarak ifade etmiştir. Üst kattaki sınıflarımızı alt kattaki sınıflarla birleştirilerek eğitim öğretime devam etmemiz istenmektedir. Biz Menteşe İlkokulu Velileri olarak okulumuzun eğitim-öğretime devam etmesini, bu konunun kesin bir karara bağlanmasını, bir daha bu konunun gündeme gelmemesini, önemle rica ederiz. Ayrıca bu konuyu siz sayın Valimizle yüzyüze görüşüp anlatmak isteriz. Randevu talebimize olumlu yanıt verirseniz çok memnun olacağımızı bildiririz” denildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık