Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Merhum sanatçı ses yarışmasıyla anıldı

16 Mart 2015 tarihinde yaşamını yitiren Milaslı bestekar Nazmi Yükselen, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Liselerarası Türk Halk Müziği Ses Yarışmasıyla anıldı. “Ben Kendimi Gülün Dibinde Buldum” adlı eseri seslendiren Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinden Özge Memiş, yarışmanın birincisi oldu.

Merhum sanatçı ses yarışmasıyla anıldı
  • 18 May 2022, Wednesday 16:09

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından türküleriyle Milas’a ve Türk Halk Müziğine zenginlik katan bestekâr Nazmi Yükselen anısına Liselerarası Türk Halk Müziği Ses Yarışması düzenlendi.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda düzenlenen yarışmaya; Nazmi Yükselen’in eşi Leman Yükselen, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ateş, Jüri Onur Konuğu TRT Sanatçısı Mustafa Özcan ile siyasi parti temsilcileri, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.

Yarışma öncesi ilk konuşmayı yapan Nazmi Yükselen’in kızı emekli edebiyat öğretmeni Nihal Cığız, duygularını aktardı.

Nazmi Yükselen ’in mini belgeselinin izlenmesinin ardından konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İsa Bal ise, “Nazmi Yükselen, Milasımızın yetiştirdiği çok değerli ses sanatçısı, derlemeleri olan, kültürümüze hizmet eden, Devlet Sanatçısı, söz yazarı ve bestekardı. Milaslı olarak ilk devlet sanatçısı ünvanına sahip kişiydi. Türk Halk Müziğine çok büyük hizmetleri olan sanatçımız, bu yıl müdürlüğümüz tarafından 3.sü düzenlenen Türk Halk Müziği ses yarışması ile anılacak. Liselerimizden 32 öğrencimizin katılımıyla başlayan ses yarışmamız finale kalan 11 öğrencimiz ile başlayacak. Bu anma gecesinde Yükselen ailesine, emeği geçen mesai arkadaşlarıma, yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür eder, finale kalan öğrencilerimize başarılar dilerim. Sanatçıların en büyük isteği unutulmamaktır. Yüreğimizde yaşayan sanatçımız Nazmi Yükselen’e rahmet diliyor özlem ve saygı ile anıyoruz.” dedi.

 

11 finalist yarışmacı, seçtikleri eserleri Ülker Barbaros, Ali Özcan, Ahmet Algur, Hakan Kayatemur ve Lütfi Matur’un şefliğinde seslendirdi. Mustafa İnan, Bilal Baysan, Mehmet Ali Eryiğit, Gizem Akdoğan isimli müzik öğretmenlerinin ve Jüri Onur Konuğu olarak TRT Sanatçısı Mustafa Özcan’ın jüri olarak görev aldığı yarışmada;

* “Ey Sevdiğim Bir Gün Bana Yar Demedin” türküsünü seslendiren Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Firdevs Hin, seyirci özel ödülü

* Muğla yöresi türküsü olan “Ormancı” yı seslendiren Milas Anadolu Lisesi öğrencisi Emirhan Çoban üçüncü,

* “Edremit’in Gelini” türküsünü seslendiren Milas Sınav Koleji öğrencilerinden Nazlı Yıldıran ikinci,

* “Ben Kendimi Gülün Dibinde Buldum” adlı eseri seslendiren Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinden Özge Memiş yarışmanın birincisi oldu.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis