Meşelik’te Kütüphane ve Bilgisayar Odası açıldı

Adem KANKAYNAR -

Meşelik’te Kütüphane ve Bilgisayar Odası açıldı

İlçemize bağlı Meşelik Mahallesinde, Mahalle Muhtarlığı ve Hayırsever Vatandaş Necat Aydın tarafından, bir Çocuk Kütüphanesi ile bir Bilgisayar Odası, düzenlenen törenle açılarak hizmet sunuldu. Tören sonrası bir grup mahalle sakini kadın ise, kısa bir süre önce gündeme gelen ve halâ çözüm bulunamayan taşımalı eğitim konusundaki sıkıntılarını Kaymakam Arslan’a ilettiler.

İlçemize bağlı Meşelik Mahallesinde açılış için düzenlenen törene; Milas Kaymakamı Eren Arslan, ilçemizde bir süredir Kaymakam Adayı olarak bulunan Erinç Demir, İlçe Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Akın Coşkun, Şaban Karakoç ve Coşkun Demir, Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Milas Yörük-Türkmen Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş, bazı mahalle muhtarları, mahalle sakinleri ve Kütüphane ve Bilgisayar Odasının oluşmasına katkıda bulunan Hayırsever Vatandaş Necat Aydın katıldı.

Minik bir öğrencinin sunduğu program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Meşelik Mahalle Muhtarı Tahir Saylak, Kütüphane ve Bilgisayar Odasının açılışına maddi katkıda bulunan Necat Aydın’a teşekkür ederek; “Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan Sayın Kaymakamımız Eren Arslan’a, Oda Başkanlarımıza, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimize, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve tüm mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum.

Açacağımız Kütüphane ve Bilgisayar Odasından sadece çocuklarımız değil, tüm mahalle sakinleri yararlanacaktır. Kısa bir süre önce protokolü imzalanan ortaokulumuzun açılmasıyla, mahallemizdeki okuma oranı daha da artacak” diyerek, kütüphane ve bilgisayar odasının hayırlı-uğurlu olmasını diledi.

Mahalle Muhtarı Saylak’ın ardından kürsüye gelen Hayırsever Yurttaş Necat Aydın ise, Mahalle Muhtarı ile yaptığı görüşmelerin sonucunda, mahallede böyle bir ihtiyacın olduğuna belirlediklerini belirterek; “Muhtarımızla birlikte güzel bir işbirliği yaptık ve bugün, ortaya çıkan bu eseri hizmete açacağız.

Aslında bir şeyleri yapmak kolay, ancak yaşatmak daha zordur. Umarım bütün bu güzel çocuklarımız bu kütüphaneyi ve bilgisayar odasını gerektiği gibi kullanır ve fayda sağlarlar. İşte bu beni daha fazla mutlu edecektir” diyerek, katılımcılara teşekkür etti, açılışın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Kütüphane ve Bilgisayar Odası için düzenlenen törende son konuşmayı yapan Milas Kaymakamı Eren Arslan ise şunları söyledi:

“Öncelikle bugün büyük bir coşku ile kutladığımız Cumhuriyet Bayramınızı bir kez daha kutluyorum. Bugün gerçekten milletimiz için çok güzel, çok anlamlı ve çok özel bir gün. Bu özel günde başka bir güzelliği sizlerle paylaşmaktan dolayı çok mutlu olduğumuz ifade etmek istiyorum.

Hayırseverimiz Necat Bey ile biz yeni tanıştık ama, kendisi sağ olsun tam bir vatansever, memleket aşığı ve bu topraklarda doğmasa da vatanın her karış toprağını aziz bilen örnek bir vatandaş olarak ilçemizin bu güzel mahallesine çok anlamlı bir eser kazandırdı.

Bundan öte, biz kendileriyle protokolünü imzaladık, kendisi mahallemize bir de ortaokul yapacak. Bu güzel yatırımlar için kendisine çok teşekkür ediyorum.

Sözü fazla uzatmadan bu güzelliği yaşamak çok daha anlamlı olacak. Bu güzel yavrularımızı geleceğe sağlıklı bir şekilde hazırlamak için toplumumuzu, devletimizi ve milletimizi emin ellere emanet edebilmek için bize düşen gayret ve çabayı fazlasıyla harcamak zorundayız. Bu ve benzeri yatırımlarımızı daha da arttırarak sürdürmek durumundayız, çünkü zaman-çağ bilginin çok hızla aktığı-değiştiği-geliştiği ve üretildiği bir dönem. Bizim çocuklarımızın da çağın gereklerine göre donatılmış ve eğitilmiş olması, tüketen değil üreten bir ülke olmamız için evlatlarımızı çok iyi şartlarda eğitmek zorundayız. Bunu başarmak zorundayız. Ama dünya durdukça ve bu güzel insanlar oldukça devletimiz, sizlerin omuzlarında yükselecektir ve hayal ettiğimiz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine de çıkacağız.

Bir kez daha emeğiniz için, hakkınız için, desteğiniz için; muhtarımıza, Necat Bey’e ve sizlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.”

Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Arslan, hayırseverimiz Necat Aydın, Mahalle Muhtarı Tahir Saylak ve diğer katılımcılar, birlikte açılış kurdelasını keserek, kütüphaneyi ve bilgisayar odasını, öğrencilerle birlikte gezdiler.

Meşelik Mahalle Muhtarlığı ve Meşelik Okul Aile Birliği tarafından hayırsever vatandaş Necat Aydın’a, ortaokul için yapılan protokolü anımsatan bir tablo hediye edilirken, Kaymakam Arslan’a ve yine hayırsever Aydın’a üzerinde aynı resmin basılı olduğu birer bardak takdim edildi.  

Kaymakam Arslan’a, taşımalı eğitimde sorunlar aktarıldı…

Törenin ardından, bir grup mahalle sakini kadın, Milas Kaymakamı Eren Arslan ile görüşme talebinde bulundular. İsteği geri çevirmeyen Kaymakam Arslan’a mahalle sakinleri, 2017 - 2018 Eğitim - Öğretim Yılı başlangıcında gündeme gelen taşımalı eğitimle ilgili sıkıntılarını anlattılar. Çocuklarını, yakın olması sebebiyle Güvercinlik’e göndermek istediklerini, ancak mahallenin, Milas’a bağlı olduğu için bunun mümkün olmadığını belirterek; “Oysa yıllardır çocuklarımız Güvercinlik’teki okula gidiyorlardı. Bu sene neden bu mümkün olmadı” diye sordular.

Bunun üzerine Milas Kaymakamı Eren Arslan ise konuyu bildiğini ve defalarca hem Mahalle Muhtarı, hem de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüğünü belirterek; “Kaymakamlık olarak sorunun çözümü için gereken yazışmaları yaptık. Şimdilik bizim yapacağımız başka bir şey yok, ancak önümüzdeki günlerde çözümü için yine uğraşacağız” dedi.

Oda başkanından kütüphaneye kitap bağışı …

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Meşelik Mahallesi’nde yeni açılan kütüphaneye bir düzine kitap bağışında bulundu. Kitapları Mahalle Muhtarı Tahir Saylak’a teslim eden Atıcı, önümüzdeki günlerde yeni kitap bağışında bulunabileceğini belirterek; “Umarım çocuklarımızın gelişimine, yetişmelerine ve iyi bir eğitim almalarına bizim de küçük bir katkımız olur” derken, Mahalle Muhtarı Saylak da, bağış için Atıcı’ya teşekkür etti …

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık