Metin Ergun, Milli Eğitim Bakanı’na sordu

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, 2020-2021 döneminde ilk ve orta öğretim kurumlarının açılıp-açılmayacağını, açılacaksa nasıl bir yol haritası izleneceğini, üniversite sınavlarına girecek gençlerimizin hangi konulardan sorumlu olacağını, Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un yazılı olarak yanıtlamasını istemiyle, TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi.

Metin Ergun, Milli Eğitim Bakanı’na sordu
  • 17 September 2020, Thursday 11:03

Ergun’un soru önergesi şöyle:

Ülkemizde ve dünyada halen sürmekte olan Koronavirüs Salgını’ndan dolayı eğitim-öğretim süreçlerinin nasıl devam edeceği ile ilgili ciddi belirsizlikler yaşanmaktadır. Şahsınız tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nda okulların açılması ve eğitim sürecinin başlaması hususunda “sadece hâlihazırda zaten açık olan okul öncesi öğrencilerimiz ve okulla duygusal bir bağ kurma ihtiyacında olan birinci sınıf öğrencilerimizle 21 Eylül 2020’de başlayacağız” denilmiştir. Yani açıklamanızdan anlaşıldığı üzere ilk ve orta öğretimde okulların açılıp açılmayacağı, açılacaksa hangi koşullarda ve ne şekilde açılacağı hususları henüz açıklığa kavuşturulmamıştır.

Bu durum özellikle 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nın sonunda üniversite sınavına girecek olan öğrencilerimiz açısından eğitim hayatlarının bundan sonraki kısmını etkileyecek şekilde belirsizlik yaratmaktadır.

Ayrıca okulların açılıp açılmayacağı konusu belirsizliğini korurken, açıldığı takdirde hangi derslerin verileceği veya açılmadığı takdirde uzaktan eğitim süreçleri ile hangi derslerin verileceği henüz netlik kazanmamıştır. Hal böyle olunca, 2021 yılında yapılacak olan üniversite sınavlarında da öğrencilerin hangi konulardan sorumlu olacakları da belli değildir. Bu şekilde, şimdiden üniversite sınavlarına yönelik çalışmalarına başlayacak olan lise son sınıfta veya mezun durumda bulunan milyonlarca gencimiz zor durumda bırakılmaktadır. Dolayısıyla Bakanlığınız tarafından bir an önce bu hususların planlı ve programlı bir şekilde açıklığa kavuşturulması ve süreci daha fazla uzatmadan milyonlarca gencimizi etkileyebilecek mağduriyetlerin oluşması engellenmesi gerekmektedir.

Bu çerçevede;

1. Bakanlığınızca, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nda ilk ve orta öğretim kurumlarının ne zaman açılacağı ve açıldığı takdirde eğitim-öğretim süreçlerinin nasıl belirleneceği konusunda bir yol haritası belirlenmiş midir? Eğer belirlenmiş ise bu yol haritası kamuoyuna hangi tarihte açıklanacaktır?

2. Önümüzdeki yıl üniversite sınavlarına girecek olan lise son sınıf öğrencileri ile ve mezun durumda olan gençlerimizin üniversite sınavlarında hangi konulardan sorumlu olacakları belirlenmiş midir? Belirlenmiş ise bu hususta gereken açıklamayı ne zaman yapacaksınız?”

 

 

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık