MHP’den Çayırlı’ya ambargo

Geçtiğimiz günlerde Milas Belediyesi ve CHP heyetinin MHP’ye gerçekleştirdiği destek isteme ziyaretinde Başkan Yardımcısı Mehmet Çayırlı’nın parti binasına alınmadığı ortaya çıktı. Yaşananlara tepki gösteren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ortak aklın zarar gördüğünü belirterek ‘kınıyoruz’ açıklamasını yaptı.

MHP’den Çayırlı’ya ambargo

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve CHP’li heyet, Ankara’ya yapılacak ziyaretlerde destek istemek ve Milas’taki ortak aklı güçlendirmek için geçtiğimiz cuma günü MHP ve AKP ilçe başkanlığını ziyaret etmişti.
Ziyaretlerde Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu, CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, belediye meclis üyeleri ve CHP’li üyeler katılmış, başkan yardımcısı Mehmet Çayırlı’nın neden katılmadığı merak konusu olmuştu.
2016 yılının temmuz ayında MHP ilçe başkanı iken görevden alınan, daha sonra da İYİ Parti kurucu ilçe başkanı olan Mehmet Çayırlı’nın ziyarette kapıdan çevrildiği ve kendisine hoş olmayan ifadeler kullanıldığı ortaya çıktı.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, olayı sonradan öğrendiğini belirterek duruma tepki gösterdi.
Ziyaretin tek amacının Milas’a siyaset üstü bakmak, hak edilen hizmetleri almak konusunda siyasi kararlılık oluşturmak ve ortak aklı yeniden harekete geçirmek olduğunu kaydeden Başkan Tokat, “Ziyaretlerimiz sırasında farkına varamadığım, sonradan öğrendiğim, çok üzüldüğüm bir hususu belirtmem gerekiyor. Belediye olarak organize ettiğimiz ziyaretlerde MHP’ye yaptığımız ziyaret sırasında Başkan Yardımcımız Mehmet Çayırlı’nın parti binasına alınmadığını ve kendisine orada tavır sergilendiğini sonradan öğrendim. Böyle bir şey olacağına ihtimal vermiyordum. Ben yine de ilçe başkanımızı telefonla aradım. Kendisi doğruladı. Siyasi gerekçelerle başkan yardımcımızı parti binasına almadıklarını ifade etti. Ben kendisine durumu teessüfle karşıladığımı bildirdim. Üzüntülerimi bildirdim. Çayırlı’nın orada siyaseten değil, belediye başkan yardımcısı kimliğiyle, benim isteğimle bulunduğunu bildirdim. Dolayısıyla yapılan davranışın aslında bize karşı yapıldığını algıladığımızı belirttim.” dedi.
Yapılmaya çalışılanın Milas ile ilgili bir konuda hep beraber bir araya gelme ve beraber mücadele etme iradesi olduğunu ifade eden Tokat, “Bence bunun bazı arkadaşlarımız tarafından yeterince algılanmadığı sonucu ortaya çıktı. Bizim yapımızda, geleneklerimizde böyle bir şey kabul edilemez. Bu nedenle bir daha böyle bir olayın yaşanmaması gerekliliği konusunda hassasiyetimi bildirmek istiyorum. Tekrar ediyorum bu bir hizmetle ilgilidir. Belediyemiz tarafından organize edilen, orada siyasi kimliğiyle bulunması söz konusu olmayan belediye başkan yardımcımıza böyle bir hareketin yapılmış olması konusunda, özellikle bu hareketi yapanlar tarafından algılanmasını önemle istiyoruz. Böyle bir davranışı kabul etmemiz mümkün değil. Kınadığımı da açıkça belirtmek istiyorum. Ortak akla zarar verir.” şeklinde konuştu.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık