MİFAD 3’üncü Genel Kurulu yapıldı

Adem KANKAYNAR -

MİFAD 3’üncü Genel Kurulu yapıldı

Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD) üçüncü olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Genel kurul heyecanı yaşayan dernek yönetimi ve üyeleri, geleceğe dönük önemli konuları da görüşerek karara bağladılar.

Milas Folklor Araştırma Derneği, en son 2014 yılında yapılan olağan genel kurulun ardından 3’ncü genel kurulunu, derneğin faaliyetlerinin yürütüldüğü Milas Sanat Merkezi’nde yaptı.

MİFAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Emekli tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başlayan genel kurulda Divan Başkanlığına E. Buket Kaya seçilirken, Divan Kâtipliklerine ise Sevgi Barın ve Güngör Tütün seçildiler.

Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan genel kurulda daha sonra gündem maddelerine geçildi.

Dernek Faaliyet Raporu Dernek Başkan Mustafa Emekli tarafından, Denetim Kurulu Raporu ise Dernek Üyesi Yasemin Ertuğrul tarafından okundu. Her iki rapor ayrı ayrı oylanarak kabul edildi ve böylece dernek yönetimi ibra edilmiş oldu.

“Atılan her adım bizleri biraz daha hedefimize yaklaştırmaktadır”

Dernek Başkanı Mustafa Emekli, aklamaların ardından yaptığı teşekkür konuşmasında; “Sizlerle paylaştığım bu faaliyetler, derneğimizin 3 yıllık süreçte yaptıklarının sadece bir bölümü. Bu 3 yıllık süreçte, kuruluş amaçlarımıza uygun çalışmaların yanı sıra ilçemiz için bazı ilkleri de gerçekleştirmiş olmak, gelecek adına beni ve tüm üyelerimizi daha da umutlandırıyor. Geride bıraktığımız Mayıs ayında 6’ncısını düzenlediğimiz Gençlik Festivalimiz, her yıl olduğu gibi yine Milas halkı tarafından büyük bir takdir topladı. Düzenlediğimiz her festival, doğal olarak bir öncekinden daha kapsamlı olma zorunluluğu getirirken, bizleri de daha güzel işlere imza atma noktasında yoğun bir çalışmanın içine itmektedir.

Yaptığımız her faaliyet, ilçemiz ve ilimizin kültürünü tanıtma adına çok büyük bir öneme sahip olup, atılan her adım bizleri biraz daha hedefimize yaklaştırmaktadır. Bu anlamda yapılan her faaliyet, düzenlenen her etkinlik, başta yönetim kurulu olmak üzere üyelerimiz, dernek bünyesindeki faaliyetlere katılan öğrencilerimiz, onların aileleri ve derneğimize gönül vermiş değerli Milaslı hemşehrilerimizin katkısıyla gerçekleşmiştir. Dolayısıyla emeği geçen herkese, faaliyetlerimize maddi ve manevi katkı sunan dostlarımıza tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni Yönetim ve Denetim Kurulları

Dernek Başkanı Emekli’nin konuşmasının ardından organ seçimlerine geçildi. Yapılan kapalı oylamanın ardından oluşan 7 kişilik yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Mustafa Emekli, Simge Mergen, Hasan Savran, E. Buket Kaya, Adem Kankaynar, Pembe Sarı ve Emrah Mergen.

Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri ise; Niyazi Şahin, Ersin Erşahin, M. Kemal Fındıkçıoğlu, Hidayet Kabaçam ve Güngör Tüzün olarak belirlendi.

3 yıllık süreçte derneğin yeni Denetim Kurulu’na Yasemin Ertuğrul, Sevgi Barın ve Sibel Şahin seçilirken, Yedek Denetim Kurulu üyeleri ise Sercan Ergun ve Berkin Bulut olarak belirlendi.

Dilek ve temenniler...

Gelecek dönem için üye aidatları konusunun da ele alındığı 3’üncü olağan genel kurulun son bölümünde, geride bırakılan 3 yıllık dönemin eksiklikleri tartışıldı. Tespit edilen noktaların gelecek dönemde tekrarlanmaması, yeni dönemde geçmişten farklı nelerin yapılması gerektiği tartışıldı.

Dilek ve temenni bölümünde ise, yeni dönemde düzenlenecek olan etkinliklerin arttırılması kararı alındı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık