MİFAD 5. Kültür Festivali

ÖNDER Haber -

MİFAD 5. Kültür Festivali

Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD) tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen MİFAD Kültür Festivali, Cuma günü düzenlenen Ana Sınıfı düzeyi satranç turnuvası ile başladı…

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’na geçtiğimiz Cuma günü saat 18.30’da başlayan turnuvaya Milas Belediye Başkan Vekili Aysun Karatoprak, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Milas Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Yılmaz, MİFAD Başkanı Emrah Mergen ile turnuvaya katılan minik öğrencilerin aileleri katıldı.

Turnuva öncesi bir konuşma yapan Milas Satranç Temsilcisi Elif Vildan Altunbozar ve MİFAD Başkanı Emrah Mergen, geleneksel hale getirileceğini belirttikleri Satranç Turnuvasının minikler arasında yarışmadan daha çok şenlik ortamında oluşmasına gayret göstereceklerini belirttiler.

Konuşmasında, düzenlenen kültür festivaliyle ilgili bilgi veren MİFAD Başkanı Mergen, 2011 yılının Kasım ayında kurulan ve dört yıllık bir geçmişi olan MİFAD’ın kısa zamanda emsallerinden çok farklı bir yol haritası izleyerek, kuruluş aşamasında ortaya konulan ana temadan asla taviz verilmeden, düşüncelerini hayata geçirmek için gayret sarf ettiklerini söyledi.

Dört yıla 5 festival sığdırdıklarını da belirten Mergen, “Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Bugüne kadar kurulan hiçbir dernek böyle bir başarıya imza atamadı. Bu, bizim için gurur kaynağı” dedi.

Kuruluş felsefelerinin temelini yöresel kültürümüzü yaşamak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu ifade eden Mergen, “Bu yolda bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Milaslı hemşehrilerimize, bizlerin her türlü faaliyetini topluma duyurma görevini üstlenen ve tüm çalışmalarımızda bizlere katkı sunan siz değerli basın çalışanlarına gönülden teşekkür ediyoruz. Sizlerin bu desteği bizlere güç veriyor” dedi.

Cuma günü gerçekleştirilen Satranç Turnuvası ile başlayan festival programı kapsamında Cumartesi günü, Milas Sanat Merkezi önünden kortej yürüyüşü gerçekleştirildikten sonra saat 19.30’da Açık Hava Tiyatrosu’nda bale ve Jimnastik gösterileri yapılarak, Pazar günü ise saat 20’de yine Açık Hava Tiyatrosu’nda, Gitar, Bağlama ve Keman Dinletisi, Minikler Modern Dans Gösterileri, Minikler Muğla Yöresi, Minikler Fethiye Yöresi, Gençler Modern Dans Gösterisi, Yıldızlar Kırklareli Yöresi, Kafkas -  Solo, Büyükler Bodrum Yöresi, Yetişkinler Muğla Yöresi, Gençler Muğla Yöresi halk oyunları gösterileri gerçekleştirilecekti.

MİFAD Kültür Festivali’nin bu bölümlerine ilişkin haberimize yarınki gazetemizde yer vereceğiz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık