MİFAD Yönetiminden ‘7’nci teşekkür…

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

MİFAD Yönetiminden ‘7’nci teşekkür…

Bu sene 8, 9, 10 Haziran 2018 tarihleri arasında 7’nci kez düzenlenen ve yine yoğun bir ilgi ile takip edilen Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD) Kültür Festivali’nin ardından dernek yöneticileri, düzenledikleri bir basın toplantısıyla katılımcılara, festivalde görev alanlara, katkıda bulunan sponsorlara ve festivali takip eden basın mensuplarına teşekkür ettiler.

 

 

 

8, 9, 10 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Milas Kültür Festivali’nin ardından bir değerlendirme toplantısı yapan MİFAD yönetimi, festivalin son iki yıldır Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle önceki yıllara göre kısmen dar kapsamlı olduğunu ancak organizasyon olarak çok başarılı bir festival olarak gerçekleştirildiğini dile getirdiler.

MİFAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Emekli, organizasyona gösterilen ilgi nedeniyle tüm katılımcılara, festivale sponsor olarak katkıda bulunanlara, etkinliklerde görev alanlara ve 3 gün boyunca etkinlikleri takip ederek kamuoyuna duyuran basın mensuplarına teşekkür etti.

Milas Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıda MİFAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Emekli; “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de festivalimiz Ramazan ayına denk geldi. Bu nedenle son iki yıldır örneğin festival korteji düzenleyemiyoruz.Oysa düzenlediğimiz ilk 5 festivalde belki de organizasyonun en renkli görüntüsü ilçemizin caddelerinde davullu-zurnalı, rengârenk kıyafetleriyle miniklerin ve ailelerin katıldığı o kortej yürüyüşleri oluşturuyordu.Organizasyonun Ramazan ayına denk gelmesi, bir yandan da havaların ısınıyor olması kortej yürüyüşünü iptal etmemize neden olmuştur.

Bildiğiniz gibi bu sene bir de erken seçim süreci yaşadık.Dolayısıyla, geçmiş yıllarda yaptığımız ve gelenek haline getirdiğimiz, festival sonrası değerlendirme toplantısını biraz gecikmeli olarak yapmak zorunluluğu hasıl oldu.

7’nci kez düzenlediğimiz festivalimiz ilk bakışta önceki yıllara göre dar kapsamlı bir program gibi görünse de organizasyon açısından son derece başarılı olduğu kanısındayız. Kaldı ki bu sene, büyükler kategorisinde 7 bölge 7 oyun, Aşuk ile Maşuk gibi ilk kez Milaslıların izleme şansı bulduğu bir içerikle halkın karşısına çıktık.

Tüm branşlardaki eğitmenlerimizin bir yıl boyunca büyük bir emek vererek hazırladıkları gösteriler, yine izleyenlerden tam not aldı. Bu anlamda en büyük alkışı ve teşekkürü festivalde görev alan minik yavrularımız, gençlerimiz ve büyükler kategorisinde halk oyunlarımızı sergileyen kursiyerlerimiz, tüm eğitmenlerimiz hak etmişlerdir. Bizler sadece onların emeklerinin sergilendiği organizasyonun düzenleyicileriyiz.

Elbette bu organizasyonların halkımızla buluşmasını sağlamada ekonomik yönden bizlere destek olan sponsorlarımız var. Biz onlara da, sizlerin aracılığıyla bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Ve her zaman söylediğimiz gibi, bizleri tüm etkinliklerimizde yalnız bırakmayan değerli Milas halkına ve etkinliklerin duyurulması noktasında sürekli yanımızda olan siz basın mensuplarına teşekkür ediyoruz.

Bugüne kadar düzenlemiş olduğumuz 7 kültür festivalinde bizlerden hiçbir desteğini esirgemeyen Milas Kaymakamımız Sayın Eren Arslan’a, Milas Belediye Başkanı Sayın Muhammet Tokat ve tüm belediye personeline, ‘7 bölge, 7 oyun’ projesini başlatan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İsa Bal’a, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Sayın Mustafa Sezgin’e, Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sayın Celal Devrim’e, Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sayın Nurol Paskal’a, Ziraat Odası Başkanı Sayın İsmail Atıcı’ya, derneğimiz üyesi ve festivalimize spornsor olan Sayın Hidayet Kabaçam’a Sarmaşık Bijuteri Sahibi Sayın Süleyman Dere’ye, ilçemizdeki oda ve derneklerimizin kıymetli yöneticilerine gerçekten yürekten teşekkür ediyoruz. Onların katkısı ve desteği olmasa, bizim bu organizasyonları yapmamız o kadar da kolay olmayacak” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık