MİFAD’ın Birlik, Beraberlik ve Dayanışma etkinliği 30 Nisan’da

ÖNDER Haber -

MİFAD’ın Birlik, Beraberlik ve Dayanışma etkinliği 30 Nisan’da

Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD) tarafından birlik, beraberlik ve dayanışma etkinliği düzenlenecek. MİFAD Başkanı Emrah Mergen, 2011 yılında kurulan derneğin 63 aktif üyesinin ve yüzlerce gönüllüsünün olduğunu belirterek, 30 Nisan Cumartesi günü Mylasa 48 Restoran’da düzenleyecekleri yemekli etkinlikte dernek üyelerini ve gönüllülerini bir araya getireceklerini söyledi.

MİFAD üyeleri ve gönüllüleriyle yaptıkları çalışmalarla kültürümüzü gelecek nesillere aktarmaya çalıştıklarını ifade eden Mergen, “Üyelerimiz ve gönüllülerimizle her yıl bir organizasyon düzenleyerek bir araya gelip çalışmalarımız hakkında fikir alışverişinde de bulunmaya çalışıyoruz. Bu yılki buluşmamız Cumartesi günü Mylasa 48’de gerçekleşecek. Ülkemizin zor günlerden geçtiği bu süreçte böyle bir organizasyon yapma kararı almak gerçekten çok güç. Ama bizler asıl böyle günlerde birlik ve beraberlik kavramlarının ön planda tutulması gerektiğini düşünerek etkinliğimizi yapmaya karar verdik. Program kapsamında İlhan Şeşen ve Ali Osman Erbaş da sahne alacak” dedi.

Geceye katılan üye ve gönüllülerle yapacakları görüşmeler sırasında bu yıl 5’incisini gerçekleştirmeyi planladıkları MİFAD Kültür Festivali ile ilgili önerileri de değerlendireceklerini belirten Mergen, “4 yıllık geçmişi olan derneğimiz bu yıl 5’inci kültür festivalini gerçekleştirecek. 28 -29 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan festival için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah yine Milaslıların beğeneceği bir festival olacak” dedi.

Festivallerin dışında yurt içi ve yurt dışı festival, gezi ve kültür etkinliklerine imza attıklarını ifade eden Mergen, “İlçemizi, ilimizi ve ülkemizi temsil etmenin onurunu ve gururunu yaşadık. Diğer taraftan da oluşturduğumuz komisyonlar aracılığıyla, yöremize ait unutulmaya yüz tutmuş kültür değerlerini yeniden topluma kazandırmak, dahası kültür ve turizm bakanlığımızca tescilini sağlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Derneğimizin kuruluş amacı ve temel felsefesi, yöresel kültürümüzü korumak, yaşamasını sağlamak ve gelecek nesillere doğru bir biçimde aktarmaktır. Bu ana düşünceden asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık