Milano’ya gidecekler

Milano’ya gidecekler
  • 02 December 2015, Wednesday 7:49

ÖNDER Haber -

İtalya’nın Milano kentinde ortak olarak katılacakları “RIGHT ART” adlı Avrupa Birliği Gençlik Değişim Projesi için Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi’nin yönetici, öğretmen ve öğrencilerinden oluşan grup, yola çıkmadan önce Milas Kaymakamı Fuat Gürel’i makamında ziyaret etti.

Okul Müdürü Hasan Örenç, Kaymakam Gürel’i yaptıkları proje ile ilgili olarak bilgilendirmek, Milano’da düzenlenecek kültür programında ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilme konusunda da önerilerini almak için ziyaret ettiklerini söyledi.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel de ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu hoşnutluğu dile getirerek, böyle bir projede yer alınmasının ülkemizin tanıtımı için çok önemli olduğunu, böyle güzel bir projenin paydaşı oldukları için okulu kutladığını ve ülkemizi en güzel şekilde tanıtacaklarından şüphe duymadığını belirterek, ülkemizin tanıtımına katkı sunacak olan bu projenin başarılı olması temennisini dile getirdi.

Proje hakkında ...

Projeyle ilgili olarak, Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi’nce iletilen bilgi notu ise şöyle:

Projenin yeri- Cinisello Balsamo – Milano / İTALYA

Tarihi- 7-14 Aralık 2015

Konusu- İnsan Hakları

Proje Ortağı Ülkeler- İtalya, Türkiye, Finlandiya, Romanya

Projeye katılanlar- Hasan ÖRENÇ (Okul Müdürü/Proje Lideri), Özer UYAR (İngilizce Öğretmeni/Proje Lideri), Öğrenciler; Mertan KIRIŞ, Gülcan SARIBOĞA, Fatma TİRYAKİ, Cansu KOCATÜRK, Ekinsu NİYAZİER (12/E Sınıfı öğrencileri/Proje Katılımcıları)

İtalya’nın Milano Kentine bağlı Cinisello Balsamo Belediyesi’nin koordinatörlüğünde, okulumuzun da ortak kurum olarak katılacağı projenin ana teması insan haklarıdır. 10 Aralık tarihinin Dünya İnsan Hakları Günü olması nedeniyle de proje tarihi 7-14 Aralık olarak seçilmiştir.

Proje bütçesi Avrupa Birliği “Youth in Action” programı fonlarından karşılanacaktır. Bu bağlamda tüm katılımcıların yol, konaklama, yeme-içme ve proje faaliyetleri ile ilgili harcamaları ilgili proje bütçesinden karşılanacaktır.

Proje kapsamında, tüm ortaklardan gelen gençler, uzman eğitmenler eşliğinde müzik, tiyatro ve görsel sanatları kullanarak bir gösteri hazırlayacaklar ve bu gösteriyi bir okul, belediye gösteri merkezi ve Milano’da bir gösteri merkezi olmak üzere toplam üç değişik yerde sergileyeceklerdir. Bu gösterinin ana teması, insan hakları konusu olacaktır. Ayrıca, proje kapsamında gençler yemek yapma çalışmalarına katılacaklar, ülkelerinin kültürlerinin tanıtımı amacıyla kültür gecesi düzenleyecekler ve çeşitli sosyo-kültürel etkinlik ve gezilere katılacaklardır. Tüm bu çalışmalar; kamera, fotoğraf makinası, bilgisayar gibi teknolojik araçlarla kayda alınacak, proje afiş ve broşürleri hazırlanacak, basına konuyla ilgili bilgilendirmeler yapılacak; böylece proje çıktılarının yaygınlaştırma etkinlikleri gerçekleştirilmiş olacaktır.

Proje sonunda tüm katılımcılara adlarına düzenlenmiş Youthpass belgesi verilecektir.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık