Milas, adını ‘Çocuk Oyunları’ ile duyurdu

ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR -

Milas, adını ‘Çocuk Oyunları’ ile duyurdu

Türkiye Çocuk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen 8.Çocuk Oyunları Mendil Kapmaca Turnuvası Şampiyonu Adana temsilcisi oldu.

Finalde yarışan Milas Merkez İlkokulu Mendil Kapmaca Takımı başarılı bir yarış çıkarmasına rağmen taraftarlarının eksikliğini tribünlerde yaşadı.

 

Gözleri, okul arkadaşlarını aradı

Milas’ın ev sahipliği yaptığı 8. Çocuk Oyunları Mendil Kapmaca Şampiyonasına Muğla ile birlikte 7 il takımı katıldı. Muğla, Adana, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İzmir ve Sivas’tan gelen kendi illerinin şampiyon takımları, 2 gün boyunca turnuvanın şampiyonu olabilmek için mücadele ettiler.

5 Mayıs Cumartesi günü Milas Spor Salonunda başlayan Mendil Kapmaca Şampiyonasının ilk gününde başarılı maçlar çıkaran Muğla temsilcisi, ev sahibi Milas Takımı final karşılaşması oynama hakkını kazandı.

Takım Antrenörlüğünü Gülay Mutlu’nun yaptığı Milas Merkez İlkokulu Mendil Kapmaca Takımı finalde Adana ile mücadele etti.

 

Şampiyonluk maçını Adana temsilcisi kazandı

6 Mayıs Pazar günü oynanan şampiyonluk maçında sahaya çıkan 2 takıma seyircilerin desteği büyük oldu.Ancak Adana takımı tribünlerde daha baskılı çıktı.Milas takımının minik sporcuları tribünlerde okul arkadaşlarını ve öğretmenlerini aradılar.

Şampiyonluk maçının ilkinde 2 takım da berabere kaldı. Ancak karşılaşmanın son 2 müsabakasını alan Adana Cebesoy İlkokulu Takımı maçı 2 - 0 kazanarak turnuvanın şampiyonu oldu.

 

Kazananlar da kaybedenler de ağladı

Müsabaka sonrasında, kaybeden Milas takımının minik sporcuları gözyaşlarına hâkim olamazken, kazanan Adana takımının minik sporcuları da şampiyonluk sevinciyle ağlıyorlardı.

Turnuvanın üçüncülük maçında ise Bursa temsilcisi Diyarbakır temsilcisini yendi ve Turnuva Üçüncüsü oldu.

 

Ödül Töreni

Hafta sonu Milas Spor Salonunda oynanan 8. Türkiye Çocuk Oyunları Mendil Kapmaca Turnuvasının final maçı sonrasında başlama törenindeki gibi son derece güzel görüntüler yaşandı.

Kazıklı İlkokulu Öğrencilerinin müzikli dansları sonrasında Milas Yörük Obaları Kültür Derneğinin Halk Oyunları ekibinin güzel danslarıyla açılışı gerçekleşen Turnuvanın final karşılaşması sonrasındaki ödül töreni de oldukça renkli ve keyifli geçti.

Ödül töreni öncesinde Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın oğlu ile Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın oğlunun mendil kapmaca oyunu oynaması tüm izleyicileri keyiflendirdi.

Ödül Töreninde Milas Kaymakamı Eren Aslan, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Türkiye Çocuk Oyunları Federasyonu Başkanı Oktay Yerlikaya, Milas İlçe Tarım Müdürü, Milas Gençlik ve Spor Müdür Vekili Durmuş Tayfun Uslu ve Milas Okul Sporları Koordinatörü İbrahim Şahin, dereceye giren 4 takıma kupalarını ve minik sporcularına da madalyalarını dağıttılar.

Plaket ve teşekkür belgelerinin de dağıtıldığı tören sonrasında tüm takımlar günün anısına bir fotoğraf karesinde bir araya geldiler.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık