Milas; Ağrı, Muş ve Bingöl’den öğrencileri konuk etti

Adem KANKAYNAR -

Milas; Ağrı, Muş ve Bingöl’den öğrencileri konuk etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Ağrı, Muş ve Bingöl’den gelen misafir öğrenciler ve öğretmenler, bölgemizdeki ikinci günlerinde Milas, Güllük ve Kıyıkışlacık’ı gezdiler.

Ağrı’dan 50 öğrenci ve 2 öğretmen, Muş’tan 95 öğrenci 4 ile öğretmen, Bingöl’den ise 92 öğrenci ve 7 öğretmen, Muğla Gençlik Merkezi’nden 16 gençlik lideri koordinesinde güne Panoramik Milas turu ile başladılar.

İlk olarak Beçin Kalesi Milas Müze Müdürlüğü’nden görevli personel eşliğinde gezildi. Öğrencilere daha sonra sorumlu öğretmenleri eşliğinde sırasıyla Uzunyuva ve Ulu Cami gezdirilerek bilgilendirmeler yapıldı.

Milas’tan Güllük’e hareket eden öğrenciler daha sonrasında 5 tekne ile Güllük körfezini gezerek Kıyıkışlacık’a ulaştılar. Kıyıkışlacık’ta yemek yendikten sonra tarihi İasos Antik Kenti gezildi ve yetkililer tarafından kent hakkında bilgilendirme yapıldı.

Gezi esnasında hoşça vakit geçiren öğrenciler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrencilere Güllük Sahil Güvenlik Botu da eşlik etti ve ekibe zevkli, coşkulu vakit geçirmelerini sağladı.

Güllük’e ulaşınca Milas Kaymakamı Eren Arslan tarafından karşılanan öğretmen ve öğrenciler Kaymakam Arslan’a teşekkürlerini ilettiler ve tekne turundan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Öğrenciler daha sonra Güllük meydanında, çocuk oyunları eşliğinde eğlenceli vakit geçirerek öğretmenleri ile beraber kalacakları otele gittiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık