Milas ‘Arabuluculuk Merkezi’ açıldı …

Adem KANKAYNAR -

Milas ‘Arabuluculuk Merkezi’ açıldı …

Herhangi bir konuda anlaşmazlığa düşen tarafların mahkemeye gitmeden sorunlarına çözüm üretmek üzere 4 yıl önce tasarının yasalaşmasıyla ülkemiz genelindeki il ve ilçelerde kurulmaya başlanan ‘Arabuluculuk Merkezi’ önceki gün ilçemizde de açıldı.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Uzun, Muğla Barosu Milas Temsilcisi Fatma Nur Selam, Bodrum Arabuluculuk Merkezi sorumlusu Av. Cavidan Karaöz, Milas Arabuluculuk Merkezi sorumlusu Av.Çiğdem Balaban ve ilçemizde Muğla Barosu’na kayıtlı avukatların katıldığı törenle, Milas Adliye Hizmet Binasında açılan arabuluculuk merkezinin amacı, yasada da belirtildiği gibi mahkemelerdeki dava yükünü azaltmak…

Açılış töreninde konuya ilişkin açıklama, Milas Arabuluculuk Merkezi sorumlusu Av. Çiğdem Balaban’dan geldi. Balaban; “Bu arabuluculuk merkezinin açılış gayesi, Milas’ta hukuk alanımıza yeni giren arabuluculuk sistemi için daha iyi hizmet sunabilmektir. Taraflar için uzun süren yargılamalarla, kasvetli ortamlarda sorunları çözmeye çalışmak sıkıntılı bir süreç olmaktadır. Biz hukukçular arabuluculuk faaliyetinin mahkemelerdeki dava yükünü azaltmasından çok daha fazla, arabuluculuğun sıcak ve uzlaşı ortamı yaratarak sonuçlar sağlayacağı inancı ile hareket ediyoruz.

Arabuluculuk kültürünü, uzlaşı kültürü bağlamında yaygınlaştırma çabasındayız. Biz arabulucular olarak kısa yoldan sorun çözen, ‘kazan kazan’ ilkesinin geçerli olduğu ve toplumun mutluluğuna katkısı olacağına inandığımız arabuluculuk hizmetinin hayırlı olmasını diliyor ve ülkemizde bu uzlaşı kültürünün yayılmasını umut ediyoruz” diyerek, merkezin ön bürosunun oluşmasında katkı sunanlara ve açılışa katılanlara teşekkür etti.

Balaban’ın ardından, 3 yıl önce Bodrum’da kurulan arabuluculuk merkezinin sorumlusu Av. Cavidan Karaöz ise, yasa çıktığında ‘Acaba avukatlık mesleği sona mı eriyor’ diye endişe duyduklarını, ancak daha sonra Türk Hukuk Sistemi için son derece yararlı bir sistem olduğunu gördüklerini belirterek; “Dün Resmi Gazete’de de yayınlandı. 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren iş davalarında da arabuluculuk zorunluluğu getiriliyor. O tarihten itibaren hem işçi, hem de işveren ön büroya gelerek arabuluculuk görevi yapacak olan arkadaşlara yönlendirilecekler. Bugüne kadar yaptığımız uygulamalarda Bodrum’da, yüzde doksanlara varan bir oranda başarı sağlandı ve gerçekten işler olduğunu gördük. Bu sistem, Adliyenin iş yükünün azalmasında, davaların kısa bir sürede çözülmesinde ve herhangi bir konuda bir dava açıldığında bir taraf kazanır, diğer taraf kaybeder. İşte bu sistemde her iki taraf da kazanan pozisyonundadır. Bu nedenle bu sistem için ‘kazan kazan’ denilmektedir.

Önemli olan, arabuluculuk görevi yapacak olan arkadaşlarımızın kısa sürede kendilerini geliştirmeleridir. Zaten önümüzdeki günlerde uzman arabuluculuk eğitimleri de başlayacak” diyerek, Milas Arabuluculuk Merkezi’nin hayırlı olmasını temenni etti.

Yapılan konuşmaların ardından merkezin açılış kurdelası, törene katılan protokol tarafından kesildi.

Protokol üyeleri, daha sonra merkezin işleyişi ile ilgili ayrıntılı bilgiyi Av. Çiğdem Balaban ve Av. Cavidan Karaöz’den aldılar ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık