Milas Bakkallar Odası’ndan Vali Civelek’e ziyaret …

Adem KANKAYNAR -

Milas Bakkallar Odası’ndan Vali Civelek’e ziyaret …

 

Milas Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Özay Sabancı ve yönetim kurulu üyeleri Muğla Valisi Esengül Civelek’i makamında ziyaret ettiler. Özellikle küçük esnafın sorunlarının konuşulduğu ziyarette, ithal et ve kaçak çalışan seyyar satıcılar gibi konular da gündeme geldi.

Milas Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası yönetimi tarafından Muğla Valisi Esengül Civelek’e nezaket ziyaretinde bulunuldu.

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Özay Sabancı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından gerçekleştirilen ziyarette, Milas’taki küçük esnafın sorunları, içinde bulundukları ekonomik zorluklar ve rekabet etmek zorunda kaldıkları büyük alışveriş marketleri konuşulurken, Oda Başkanı Sabancı; “Öncelikli olarak hoş geldiniz. Göreve geldiğiniz günden bu yana bütün ili dolaşarak bir yandan tanımaya, diğer yandan da sizlere ulaştırılan sorunları çözme konusunda büyük bir çaba harcadığınızı görüyor ve bu anlamda sizlere teşekkür ediyoruz.

İlimizin en geniş coğrafi konumuna sahip, nüfus yoğunluğu olarak da büyük ilçelerden biri olan Milas’taki küçük esnaf da gerçekten zor şartlar altında varlıklarını sürdürmeye çalışıyorlar.

Bütün mahallelerde kaçak çalışan seyyar satıcılar, aynı zamanda şu bazı zincir mağazalara verilen ithal et satışı, tam deyimiyle küçük mahalle esnafını bitiren bir adım olmuştur. Oysa bizler ülke ekonomisine çok ciddi oranlarda katkı sağlayan insanlarız” diyerek, özellikle küçük esnafa sahip çıkılması konusunda Vali Civelek’ten destek istedi.

Muğla Valisi Esengül Civelek ise, gerçekleştirilen ziyarete teşekkür ederek, il ve ilçelerdeki küçük esnafı hiç kimsenin yok sayamayacağına, onların ülke ekonomisinde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekerek; “Her şeyden öte mahalle esnafı o bölge sakini için bir dost, bir akraba gibidir. Mahalle sakinleri esnafı, esnaf da o cadde ve sokakta yaşayan herkesi tanır. Dolayısıyla mahalle esnafı ile o mahallenin sakinleri yıllardır bir arada yaşamayı becermiş insanlardır. Sabah evden çıktığımızda, akşam evimize döndüğümüzde karşılaştığımız bu mahallemizin esnafına elbette hepimiz gereken sahiplenmeyi göstermek zorundayız” diyerek, küçük esnafın yaşaması için verilen çabaya teşekkür etti. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık