Milas Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı yapıldı

ÖNDER Haber / A. Coşkun EFENDİOĞLU -

Milas Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı yapıldı

Milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden iki meclis üyesi yerine İhsan Akarsu ve Orhan Doğukan Altunsoy, yedekten meclis üyeliğine geldi … Eksilen ve süresi dolan Komisyon Üyeliklerine seçimler yapıldı ...

 

Milas Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı dün saat 14’te Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda yapıldı.

 

Yeni Meclis Üyeleri: İhsan Akarsu ve Orhan Doğukan Altunsoy

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, toplantıya başlamadan önce, Milletvekilliği aday adaylığı başvurusu için meclis üyeliğinden istifa eden meclis üyeleri Levent Akyer’in yerine İhsan Akarsu, Mehmet İnpınar’ın yerine ise Orhan Doğukan Altunsoy’un yedekten geldiklerini belirterek, toplantıya katılan yeni meclis üyelerine hoşgeldiniz dedi ve söz verdi.

İhsan Akarsu ve Orhan Doğukan Altunsoy, kısaca kendilerini tanıtarak, 2019 Mart ayına kadar yapacakları kısa görev süresince, uyumlu ve verimli bir çalışma yapacaklarına inandıklarını belirttiler.

Bundan sonra, meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

 

Meclis, 11 Mayıs Cuma günü saat 10:00’da

yeniden toplanacak

13 asıl gündem maddeli meclisin ilk konusu, 2017 Mali Yılı Kesin Hesap Cetvelleri’nin görüşülmesi idi. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün hazırladığı cetveller, incelenmesi için Plan Bütçe Komisyonu’na sevkedildi.

Belediye Meclisi toplantısı dünkü oturum sonrası kapatılmadı ve 2017 Mali Yılı Kesin Hesap Cetvellerini görüşecek Plan Bütçe Komisyonu Raporu’nun 11 Mayıs Cuma günü saat 10:00’da, Milas Belediyesi Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Salonunda toplanarak, komisyon raporunu görüşüp karar vermesi kararlaştırıldı.

 

Gündem maddeleri görüşüldü

Daha sonra, Milas ve Güllük’teki, daha önce kiraya verilmiş olan durak pano, billboard ve raketlerin, kira süresi bittiği için artık Belediyece kiralanacağından, bunlara ilişkin fiyatların belirlenmesi amacıyla ilgili komisyona sevkedilmesi kararlaştırıldı.

Ardından, Belediye Meclis Üyesi Mehmet İnpınar’ın meclis üyeliğinden istifası nedeniyle boşalan Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliği’ne yeni bir üyenin seçilmesi konusu görüşüldü ve AKP grubunun önerisi ile bu göreve yeni meclis üyesi İhsan Akarsu seçildi.

Beşinci ve altıncı gündem maddesi, süresi dolan iki komisyonun yeni üyelerinin belirlenmesi idi.

“İçkili Yerler Belirleme Komisyonu”nda 1 yıl süre ile görev yapmak üzere Ahmet Kılbey, Abdullah Ülgen, Halil Ilbıra, Ejder Üstek ve İlhan Şimşek seçilirken, “Taşınmaz Satış Komisyonu”na da Zeynep Mat, Halil Ilbıra, Halil Kocabaşoğlu, Hayri Balcı ve Mevlüt Kiriş seçildiler.

Bir gündem maddesi de Burgaz Mahallesi Dede Sokak’ta yapılmakta olan park alanına, Burgazlı vatandaşların imza toplayarak, burayı park için Belediye’ye bağışayan Hüseyin Kırova adlı vatandaşın isminin verilmesi idi ve komisyona göndermeye gerek görülmeden Belediye Meclisince kabul edildi.

 

İhale açılacak

Daha sonra, son çıkartılan Taşeron Yasası ile Belediye Temizlik İşleri’ni yürüten Taşeron firmanın sözleşmesi sona erdirilip taşeronda çalışan işçilerden şartları uygun olanlar Belediye şirketine geçirildiği halde, sözleşme iptal edildiğinden, temizlik araçlarının şoförsüz ve yakıtsız olarak kiralanması gerektiği belirtilerek, bu konuda ihale açılması talebi de oybirliğiyle kabul edildi.

Mayıs ayı Meclis toplantısı, İmar Komisyon Raporları’nın görüşülmesiyle sürdü ve 11 Mayıs 2018 Cuma günü toplanarak, 2017 Mali Yılı Kesin Hesap Cetvelleri’ne dair Plan Bütçe Komisyonu’nun raporunu görüşmek üzere sona erdirildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık