Milas Belediye Meclisi toplandı

A.Coşkun EFENDİOĞLU –

Milas Belediye Meclisi toplandı

Milas Belediye Meclisi, Ağustos ayını tatilde geçirdiğinden, iki ay sonra dün, Eylül meclisi için, saat 14’te Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda toplandı.

4 mazeretli, iki mazeretsiz üyenin yokluğunda toplanan Milas Belediye Meclisi’nin 24 asıl, 2 ek olmak üzere 26 maddelik gündeminin çoğu, İmar Komisyonu’na sevkedilmesi gereken yeni taleplerle ilgili olduğundan, kısa sürdü.

Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Son toplantımız sonrası, ülkemiz çok sarsıcı gelişmelere sahne oldu” diyerek başladığı konuşmasında, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, devlet-millet işbirliği sonucu, darbe girişiminin boşa çıkarıldığını, o gece ve sonrasında siyaset kurumlarının başarılı bir sınav verdiğini ve darbe girişiminin bertaraf edilmesi sürecinde birlikte hareket ettiklerini belirtti.

Konuyla ilgili olarak, Milas Belediye Meclisi’nde grubu olan partilerin ortak bir basın açıklaması olduğunu da belirten Başkan Tokat, bu metni okuttu. (Ortak açıklama metnini yandaki sütunlarımızda okuyabilirsiniz.)

Dünkü Meclis’te önemli bir gelişme de AKP grubunun riyasete verdiği yazılı soru önergesiydi. Yazılı soru önergesinde, 15 Temmuz darbe süreci sonrasında FETÖ’cü çete üyesi olduğu gerekçesiyle haklarında işlemler yapılan, gözaltına alınan, tutuklanan birçok firmanın ismi sayılarak, Milas Belediyesi’nin bu kişi veya firmalara iş yaptırıp yaptırmadığı, bağlantısı olup olmadığı soruluyordu.

Başkan Tokat soru önergesini okutup, yazılı bir soru önergesi olduğu için yazılı olarak cevap vereceklerini belirttikten sonra, “Tabii bu önergede pek çok firma ve kişi ismi var. Bunların hepsini şu anda bilmem, hatırlamam mümkün değil, ama bir tanesi ile eğitim danışmanlığı anlamında bir dönem iş yaptık. Ancak yeterli kaynağımız olmadığı için, bunu bir süre sonra sonlandırdık. Ama bu soru önergesinden kasıt, darbe girişiminde bulunan cemaatçi, FETÖ’cü teröristlerle işbirliği gibi bir durumsa, bizim bu tür anlayışta olan kişi ve kurumlarla hiçbir ilişkimiz olamayacağı gibi, hayatımızın bunlarla mücadele içinde geçtiğini hatırlatmak isterim. Ama Milas’ta da pekçok esnaf ve kurum hakkında da tutuklamalar olmuştur, davalar açılmıştır. Ama hepimiz geçmiş dönem içinde bunlardan alışveriş yapmış, bir ekmek, pide vb. almış olabiliriz. Bu, onlarla bağlantı içinde olduğumuz anlamına gelmez. Ayrıca, darbe girişiminde bulunan FETÖ’cülerin nerede aranması gerektiği noktasında, bunları şimdiye kadar kimlerin koruyup kolladığı konusunda tablo çok nettir” dedi.

Başkan Tokat’ın açıklaması devam ederken, Meclis Üyesi Hürol Önder, “Başkan, biz size yazılı bir soru önergesi verdik, siz şimdi siyasi olarak konuşuyorsunuz” diyerek, başkanın konuşmasına müdahale etti. Başkan Tokat da, “Siz böyle bir soru önergesi vererek, bizi, sanki bunlarla ortak hareket eden bir pozisyona sokuyorsunuz, ben de bunla ilgili bir şeyler söylüyorum. Söylediklerim de son derece açıktır. Elbette yazılı olarak gereken cevabı da vereceğiz” dedi ve konu kapandı.

Daha sonra gündem maddelerinin görüşmesi devam etti. Gündem maddeleri içinde olan Şevketiye Mahallesi’nde Milas Belediyesi’nin yaptığı Spor Kompleksine isim verilmesi konusu gelince, AKP Grup Başkanı Levent Akyer, “Başkanım, bu konuyu gündeme almışsınız ama, spor kompleksinin ismini koymuş, tabelasını asmışsınız bile. Şimdi bunu gündeme getiriyorsunuz, bu doğru değil, meclisin iradesi boşa çıkartılmış olmuyor mu?” deyince, Başkan Tokat, “Evet, haklısınız, bu nedenle meclisimizden de özür diliyoruz. Spor kompleksinin müteahhidinin işi bitmişti, Ağustos ayı da tatil ayı olunca, müteahhide yeni iş çıkmaması adına, bekletmemek için, düşündüğümüz ‘Atatürk Spor Kompleksi’ tabelasını yaptırdık. Atatürk isminde de konsensus sağlayacağımızı düşündüğümüz için, bunu yaptık. Yoksa meclisin iradesini çiğnemek gibi bir amacımız yok, tekrar özür diliyorum” dedi.

Bu arada MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Öztaş, “Bu ülkenin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün ismi konuyorsa, bunu tartışmanın gereği yok” dedi ve MHP Grubu da Atatürk ismini destekledi. Bunun üzerine Levent Akyer de, “Bizim de Atatürk ismine değil, ismin daha önceden konup sonra meclise getirilmesine itirazımız var” dedikten sonra oybirliği ile Atatürk ismi kabul edildi.

Toplantının sonunda MHP Grup Başkanı Mevlüt Kiriş, “vatandaşların da büyük şikayeti olan bazı konuları size aktarmak istiyorum” diyerek, şunları belirtti:

“Atatürk Bulvarı çalışması Haziran’da bitecekti, halâ bitmedi, Büyükşehir Belediyesi buradaki esnafa destek olacak mı? Ayrıca İzan Hastanesi ve bazı okulların girişlerinde sorun olduğu, okul bahçelerinde su birikmesi olacağı söyleniyor. Balavca içindeki borular patladığı için hem koku olduğu, su birikintisi olduğu biliniyor, bunla ilgili önlemler alınıyor mu? Büyükşehir’in yapması gereken diğer yollarla ilgili durum nedir, ne zaman yapılacak? Türbe tarafındaki yollar kamyonlar tarafından çok bozulmuş, ne zaman yapılacak? Ayrıca Milas içinde Ambar Kahvesi ile Gümüşkesen Anıtı arasındaki sıcak asfalt iyice bozulmuş, ne yapacaksınız? Kurban Bayramı öncesinde Milas Belediyesi personeline maaş ödemesi yapılacak mı? Yaya yolları, engelli ve bisiklet yollarında işgal sorunu devam ediyor.”

Başkan Tokat da Mevlüt Kiriş’e teşekkür ederek, “Bunların çoğu Büyükşehir’le ilgili, ama bunları zaten takip ediyoruz, Büyükşehir Meclisi’nde ve bürokrasisinde takip etmeye devam edeceğiz. Bu arada, Atatürk Bulvarı’nda çalışmayı hızlandırdılar. Ama buradaki esnafa bir destek olacak mı, büyükşehir nezdinde konuyu gündeme getiririz. Balavca içindeki borular konusu ise, altyapı firması, yapım aşamasınnda bazı yeni hatları, geçici olarak eski hatta bağlamış, sonra da düzeltmeden öylece bırakmış. Sistem devreye girince bu tür aksaklıklar ortaya çıkıyor. MUSKİ’ye bunları ilettik, bazılarını bulup giderdiler. Bazı yerlerde ise bulup yeni sisteme bağlama çalışmalarına devam ediyorlar. Bu arada, Balavca Deresi’nin ıslahı, üç aşamalıydı. Birinci bölümü tamamlandı. İkinci bölümü ise, bazı noktalarda genişlemesi gerekiyormuş, aynı zamanda genişleyince trafiği de etkilememesi için, bazı kamulaştırmalar gündemdeymiş. Ancak bu yaz yapacakları bu bölüm, kamulaştırmalarda aksamalar olduğu için bu yıl bitmeyecek gibi. Şimdilik bu bilgileri aktarayım. Büyükşehir’in diğer ana yollarla ilgili ihalelerinin yapılmış olduğunu biliyorum. Keza Türbe yolu da ihalesi yapılmış işler içinde. Bunlar, sıcak asfalt olacağı için, yağmurlu aylarda da yapılabildiğinden, şu anda kaplama yollar üzerine çalışıyorlar. Buraların ihalesi yapılmış durumda, yapılacak. Keza biz de Ambar Kahvesi-Gümüşkesen yolunun sıcak asfaltını yenileyeceğiz önümüzdeki dönemde. Kurban Bayramı öncesi personele maaş ödemesi için İller Bankası paylarının gelmesini bekliyoruz, bayram öncesi ödeme yapacağız. Aslında bizim personele ödeme yaptık, ama taşeron işçilerin de ödemesini yapacağız. Biliyorsunuz bunları aşmak için bazı zeytinliklerin satışını gündeme getirmiştik. Ancak SGK, bunların üzerine haciz koydurduğu için satışları yapamadık. Şimdi,SGK’ya yüklü bir ödeme yaptık, hacizleri kaldırdık, ayrıca yeni yapılandırma da çıktı. Şimdi satışlara tekrar başlayacağız. Bu satışları yapsaydık, ödemelerde sıkıntı olmayacaktı; sıkıntı buradan çıktı” diyerek, kısaca bilgilendirme yaptı.

 

 

“Birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırıcı adımlar atılmalıdır”

Milas Belediye Meclisi, 15 Temmuz 2016 tarihinde girişilen darbe girişimi ve 25 Ağustos 2016 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da içinde bulunduğu konvoya yapılan saldırıya ilişkin ortak açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

 

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk yine rehberimiz olmalı”

15 Temmuz 2016 Cuma günü ülkemizde Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içerisine sızan bir grup vatan haini tarafından darbe girişiminde bulunulmak istenmiş, kısa sürede cumhuriyetine ve demokrasisine sahip çıkan vatandaşlarımız, Türk Silahlı Kuvvetleri personelimiz ve polisimizle tek yürek olan milletimiz darbe girişimini püskürtmüştür.

Ülkemizin göz bebeği, vatan topraklarının yılmaz savunucusu Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içinde yapılanan bir grup vatan haininin başlatmış olduğu darbe girişimi öncesi ve sonrası ile iyi irdelenmeli, bu süreçten gerekli dersler alınmalıdır. Ülkemizde birçok kuruma sızan, din ve inançları yıllarca sömürerek kendilerine zemin hazırlayan bu vatan hainlerinin ortaya çıkardığı zararları en aza indirmek, hatalarımızdan ders alarak geleceğimizi doğru inşa etmek ve Türkiye Cumhuriyeti devletini geleceğe çağdaş bir ülke olarak nasıl taşıyacağımıza hep birlikte karar vermemiz lazım. Bunun için yapmamız gereken; beraber olmak, bütün düşünceleri bir araya getirip birlikte tartışabilmek ve birlikte verdiğimiz kararlarla ülkemizi geleceğe taşıma erdemini gösterebilmektir. Dünyada ve ülkemizde sözleri, yaptıkları ile çığır açan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünceleri her zaman olduğu gibi bu süreçte de rehberimiz olmalı, geleceğimizi onun fikirleri ve ileri görüşlülüğü ile belirlemeliyiz.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 15 Temmuz sürecinde ülkesine, cumhuriyetine, demokrasisine tek yürek olarak sahip çıkmış, hükümeti, muhalefeti, özgür basını, her kesimden vatandaş ile ortak payda demokrasi ve cumhuriyette buluşmuştur. İstanbul’da, İzmir’de bütün Türkiye’de meydanları dolduran vatandaşlarımızın sesine kulak verilmeli ayrıştırıcı söylemlerden kaçınılmalı, birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırıcı adımlar atılmalıdır. Ayrıca çeşitli nedenlerle devletin içine sızmış, ya da yerleştirilen bu vatan topraklarında farklı emelleri olan yapılar temizlenmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; “Arkadaşlar, Efendiler ve ey millet, biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat medeniyet tarikatıdır.”

Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Anayasamızın başlangıç hükümlerinde belirtilen temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir ve böyle kalacaktır.

25 Ağustos 2016 tarihinde, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da içinde bulunduğu konvoya Artvin ilinde yapılmış olan saldırıyı nefretle kınıyoruz. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlardır. Siyasi partilere ve liderlerine karşı yapılmış olan her türlü saldırı demokrasiye yapılmış olan saldırıdır.

Şehit olan asker ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık