Milas Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısı yapıldı

A. Coşkun EFENDİOĞLU -

Milas Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısı yapıldı

 

Milas Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısı, dün saat 10’da Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda yapıldı.

Meclisin dünkü toplantısında, süreleri dolan meclis komisyonları ve encümen üyelikleri için seçim yapıldı.

 

Encümen ve İmar

Komisyonu Üyelikleri

İlk gündem maddesinde, 1 yıl süre ile görev yapacak olan Belediye Encümen Üyeliklerine, CHP grubunun önerisi üzerine Ece Gülen, Halil Kocabaşoğlu ve İlknur Öner seçilirken, Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliklerine, parti gruplarının önerisi üzerine 3 CHP’li üye Şeref Çağırkan, Halil Ilbıra ve Abdullah Ülgen, 1 AKP’li üye Mehmet İnpınar ve 1 MHP’li üye Mevlüt Kiriş seçildiler.

Daha sonra İmar Komisyonu’na, aynı oranlarla, CHP’den Ahmet Kılbey, Enver Tuna ve Aysun Yılmaz, AKP grubundan Hürol Önder ve MHP grubundan İlhan Şimşek aday gösterilerek seçildiler.

 

2017 Mali Yılı

Faaliyet Raporu

Daha sonra, 2017 Mali Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülmesine geçildi. Daha önceden bütün meclis üyelerine dağıtıldığı için, sadece sunuş bölümünün okunduğu 2017 Mali Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülmesi sırasında, yasa gereği, Belediye Başkanı Muhammet Tokat salondan ayrıldı ve yerine Başkanvekili Ahmet Kılbey meclise başkanlık etti. Meclis üyesi Hürol Önder, yazılı olarak bazı konularda bilgi almak istediğini belirterek, bunları Meclis Başkanı Ahmet Kılbey’e verdi. Yasa gereği, yazılı sorulara riyaset, daha sonra yazılı olarak cevap verecek. Daha sonra 2017 Mali Yılı’nı denetleyen Meclis Denetim Komisyonu’nun raporu okundu. Komisyon Başkanı Ece Gülen ve bütün komisyon üyelerinin imzasını taşıyan denetim raporunda, 2017 Mali Yılı Faaliyet Raporu’nda konusu suç teşkil edecek herhangi bir bulgu olmadığı belirtildi.

Meclis, Denetim Komisyonu Raporu hakkında bilgilendirildikten sonra, Başkan Tokat yeniden salona geldi ve Meclis’e başkanlık etmeye devam etti.

Ardından, çeşitli imarla ilgili konular konuşulduktan sonra, daha önce Bütçe Komisyonuna gönderilen, Fen İşleri Müdürlüğü’ne alınan Ozalit makinesinden yurttaşların hangi ücretten faydalanması gerektiği konusuna gelen cevap okundu ve 60’lık kağıda ozalit çekimlerinin m2’sinin 2,50 TL, 90’lık kağıda çekimin ise m2 birim fiyatının 3,00 TL (KDV dahil) olması, dijital ortamda istenen projelerle ilgili olarak ise proje başına 50 TL alınması kararlaştırıldı.

 

Sokak Köpeklerinin

kısırlaştırılması

Başkan Tokat, gündem maddelerinin görüşülmesi sonrasında, geçtiğimiz hafta sosyal medyada büyük bir gündem haline gelen bir konu ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirmek istediğini belirterek, “Bir süre önce Hayvanseverler, sokak hayvanlarını kısırlaştırma gereği nedeniyle, maddi karşılığı hayvanseverlerce karşılanacak kısırlaştırma işlemi sırasında, köpeklerin yakalanması ve sevki için belediyeden yardım istediklerini, kendilerinin de bu görevi yerine getirdiklerini, ancak Boğaziçi mahallesindeki bir vatandaşın, sanki Milas Belediyesi köpekleri alıp uyutuyor gibi sosyal medyada yaptığı paylaşımın sonucu, üstelik bazı yalan beyanlarda da bulunmasıyla, bir infiale yol açtığını, hem Belediye olarak kendilerinin, hem de hayvanseverlerin bu konuda basın açıklaması yaparak, yapılan işlemin bir uyutma değil, hayvanseverlerin kısırlaştırma çalışması olduğu açıklandı. Biz belediye olarak hiç bir zaman sokakta yaşayan köpek ve diğer canlıların itlafı, uyutulması gibi bir uygulamayı yapmadık ve yapmayız. Bu nedenle, konudan meclisin de bilgilendirilmesini gerekli gördüm” dedi ve başka bir talep olmayınca da toplantıyı kapattı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık