‘Milas Belediyesi Hayvan Barınağı’nı ziyaret ettiler

Adem KANKAYNAR -

‘Milas Belediyesi Hayvan Barınağı’nı ziyaret ettiler

İlçemizdeki eğitim öğretim faaliyetine içinde bulunduğumuz 2017 - 2018 döneminde başlayan Özel Milas TEK Koleji’nin öğretmen ve öğrencileri, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Milas Belediyesi Hayvan Barınağı’nı ziyaret ettiler.

Minik öğrencileri Hayvan Barınağında karşılayan Veteriner Fatih Yalçın, çocuklara barınak hakkında bilgi verirken, bir yandan da hayvan sevgisini anlatıp “Yaşam için gerekli olan hemen hemen her şeyin karşılanmasında doğaya ve onun çeşitliliğine muhtacız. Yaşamımız, bitkilerin ve hayvanların olağanüstü değişkenliği, onların yaşadıkları yerler ve içinde bulundukları ortamlara bağlı. Ancak doğal kaynaklara yönelik talebimiz sürekli arttığı için bu çeşitlilik tehdit altında. Bugün, yeryüzünde 7 milyar insan yaşıyor. 2050 yılında ise bu rakamın 10 milyara yaklaşacağı öngörülüyor. İnsanlar çoğalıyor ama bizim dışımızdaki canlı türleri için durum, bunun tam tersi. Hızla artan nüfus, yapılaşma, doğal alanların tahribatı, yasa dışı avcılık ve ticaret, yaban hayatın dengesini bozuyor ve yaban hayatın canlıları bir yok oluşa doğru sürükleniyor. Özetle, biz çoğalırken dünyamızı paylaştığımız diğer canlıların sayısı hızla azalıyor. Gezegenimize ve barındırdığı çeşitliliğe dair henüz keşfedilmemiş pek çok tür var. Ancak açık olan bir şey var: Mevcut değerlerimizi hızla kaybediyoruz. Bu nedenle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, sadece gözümüzün gördüğü hayvanları değil, yeryüzünde var olan tüm hayvanların da yaşam hakkına sahip olduklarını hatırlamamız açısından çok önemli” derken,

Özel Milas TEK Koleji Müdürü Şevket Aktaş ise şunları söyledi:

“Biz sadece öğretim yapan bir okul değiliz. Çocuklarımızda insana, doğaya, hayvan ve bitkilere karşı bir duyarlılık ve sevgi oluşturmak için çalışıyoruz. Eğitim, sadece okulda anlatmakla olmaz. Yaparak, yaşayarak öğreneceğiz. İlçemizi ve yaşadığımız coğrafyayı seviyoruz. Bu coğrafyanın sorunlarına karşı da duyarlı bireyler olacağız ve sorumluluk alacağız. Kaldı ki okulumuzda lokal olarak hayvan sevgisi, bakımı ve korunması konusunda etkinliklerle atölye çalışmaları yapıyoruz. Özel Milas TEK Koleji olarak, özellikle sokak hayvanları konusunda her türlü desteğe hazırız.”

Okul Müdürü Aktaş ve ziyarete katılan öğretmenler, okul yemekhanesinde artan yiyeceklerin hayvan barınağına gönderilmesi konusunu gündeme getirirken, Veteriner Hekim Fatih Yalçın, yapılan tekliften son derece mutlu olduğunu, bunun bir planlamasını yaparak, artan yiyeceklerin barınağa ulaşmasını sağlayabileceğini belirtti.

Veteriner Hekim Yalçın tarafından barınak ile ilgili bilgi verilmesinin ardından, okul öğretmenleri ve öğrenciler, daha sonra barınağı gezerek bazı hayvanları sevdiler. Kimi öğrencilerin hayvanlardan korktuğu gözlemlenirken, Veteriner Yalçın, öğretmenler ve barınak çalışanları, korkan öğrencileri sakinleştirerek, onlara korkulacak bir şey olmadığını hem anlattılar, hem de gösterdiler ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık