‘Milas Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları

ÖNDER Haber -

‘Milas Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları

Milas Belediyesi Basın Bürosundan, Milas Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları ile ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

“İlçe genelinde yeni doğan her çocuğun ayağına giderek ‘Hoş Geldin Bebek’ diyen müdürlük ekipleri, bu hizmetin yanısıra ‘Engelli Nakil Aracı’, ‘Hasta Nakil Aracı’, ‘Geçici Hayvan Barınağı’, ‘Cenaze Hizmetleri’, ‘Sosyal Yaşam Merkezi’nde Hasta Bakım ve Pansumanı gibi birçok hizmeti bir arada yürütüyor.

Müdürlük ekipleri, şimdiye kadar 910 aileye ulaşarak Hoş Geldin Bebek demenin yanısıra Sosyal Yaşam Merkezinde 350 enjeksiyon, 185 serum takılması, 230 pansuman hizmeti gerçekleştirdi.

Ayrıca, Hasta ve Engelli Nakil araclarıyla 153 adet hastanın hastanelere nakli, Cenaze Hizmetleri kapsamında ise 200 defin ruhsatı ve 13 cenazenin ise başka şehirlere naklinin sağlanması hizmetlerine imza attılar.

 

Geçici Hayvan

Barınağı’nda

Sağlık İşleri Müdürlüğü yine bünyesinde bulunan Geçici Hayvan Barınağı’nda da hizmetlerini sürdürüyor. 2016 yılı itibariyle 290 adet sokak köpeğine kuduz aşısı, 450 adet antiparaziter uygulaması, 275 adet kısırlaştırma işlemini gerçekleştiren ekipler, 95 adet köpeğin ise çeşitli tedavilerini gerçekleştirip 36 adedinin de barınaktan sahiplendirilmelerini sağladılar.

 

‘Aile olmak’

Herkese doğru, güvenli, kaliteli ve sürekli hizmet vermek amacını taşıdıklarını belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ‘Belediyeler, insanın doğumundan ölümüne kadar hizmet veren, insana yatırım yapan kurumlardır. Dolayısıyla biz de Milas Belediyesi olarak ilçe genelinde yaşayan hemşerilerimizle bir aile olalım istedik. Aile olmanın koşulu da doğumdan ölüme birlikte olmaktan geçer. Hem sosyal belediyecilik çerçevesince, hem de aile olmanın gerekliliğini yerine getirmek adına Sağlık İşleri Müdürlüğümüz kapsamında bu tür çalışmalar yürütüyoruz’ dedi.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık