Milas Belediyesi’nden koronavirüs’e karşı kararlı mücadele

Koronavirüs tehdidi kapsamında geçtiğimiz günlerde acil eylem planını açıklayarak uygulamalarını bir bir hayata geçiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapılanları bir liste halinde basın ile paylaştı. 

Milas Belediyesi’nden koronavirüs’e karşı kararlı mücadele

Tüm dünyayı sarsan yeni tip Koronavirüs’e karşı savaş başlatan Milas Belediyesi, gerek halk sağlığı yönünden, gerekse yaşanan salgına paralel büyüyen ekonomik kriz noktasında aldığı tedbirleri hayata geçirerek vatandaşları bu büyük salgın ve ekonomik krize karşı korumayı amaçlıyor.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat koronavirüs tehdidine karşı alınan önlem ve kararları basınla şu şekilde paylaştı.
1 - Kaymakamlığımız ve tüm kamu kurumlarımız ile koordineli olarak ilçe genelinde çalışmalarımızı anlık ve etkin şekilde planlıyor, halkımızın sağlığı için gece gündüz çalışıyoruz.
2 - Kaymakamlık koordinasyon kurulumuzu personel ve araçlarımızla güçlendirdik. Milas 
Belediyesi olarak sürecin içinde sürekli ve etkin bir şekilde yer alıyoruz.
3 - Sağlık kuruluşlarımızı ve sağlık emekçilerimizin çalışmalarını etkin bir şekilde destekliyoruz.
4 - Belediye olarak tüm ödeme işlemlerimizi online kanallar üzerinden gerçekleştiriyoruz.
5 - Yol, cadde, sokak ve parklarımızı sürekli şekilde dezenfekte ediyoruz.
6 - Otobüs duraklarımızı, toplu taşıma ve kamu araçlarımızı, kamu kurum ve kuruluşları ile kamuya açık tüm alanlarımızı aralıksız şekilde dezenfekte ediyoruz. 
7 - Sağlık kuruluşları, okullar ve camilerimizi de dezenfekte kapsamına aldık.
8 - Halkımızın sağlığı için bir süreliğine tüm banklarımızı yerinden kaldırdık.
9 - Halkımıza ve personelimize düzenli ateş ölçüm hizmeti veriyoruz.
10 - Personelimizin ve ailelerinin sağlığı herşeyden önemlidir dedik ve belediyemizde esnek mesai sistemine geçtik.
11 - 12 Yaş ve altı çocuğu olan kadın personellerimize ve kronik rahatsızlığı olan personelimize idari izin verdik.  
12 - Her zaman olduğu gibi bu zor süreçte de ihtiyaç sahibi hemşerilerimize yardım elimizi uzatıyoruz. 
13 - Halkımızın sağlığı için tüm etkinliklerimizi iptal ettik, halka açık tüm tesislerimizi kapattık.
14 - Olağanüstü hallerde karantina bölgesi olarak kullanılması düşünülen yeni hastane yolumuzu hızlı bir şekilde tamamlıyoruz.
15 - Sokak hayvanlarımızın beslenme ve bakımı için gerçekleştirdiğimiz çalışmaları düzenli olarak sürdürüyoruz.
16 - Basın mensuplarımızla, sosyal medyamızla, sürekli ilan ve kısa mesaj sistemimizle vatandaşlarımıza anlık ve doğru bilgi akışını sağlıyoruz.  Canlı yayınlarla toplumun konuya ilgisini üst düzeyde tutuyoruz.
17 - Afiş ve broşürlerimizle hemşerilerimizi uyarıyor, onların sağlıklı ve doğru bilgiye en hızlı şekilde ulaşmaları için düzenli şekilde çalışıyoruz.
18 - Sağlık herşeyden önemlidir dedik, nikah işlemlerimize toplum sağlığı için bir süre kısıtlama getirdik.
19 - 65 yaş ve üstü büyüklerimiz ile kronik hastalarımız için ilan ve denetimlerimizi sürekli şekilde gerçekleştiriyoruz.
20 - Halkımızın sağlığı için semt ve köy pazarlarımızın faaliyetlerini bir süreliğine durdurduk. 
21 - Pazarlarımızı, esnaflarımızı, üreticilerimizi gerek fiyat, gerekse hijyen yönünden etkin ve sürekli şekilde denetliyoruz. Pazar yerlerimizde poşetli ve tezgah üzerinde satışı zorunlu hale getirerek, hemşerilerimizin güvenli gıdaya erişimini sağlıyoruz.
22 - Pazar yerlerimizde satış yapan hemşerilerimize el dezenfektanı, eldiven ve maske desteği sağlıyoruz.
23 - Fırınlarımızın ve unlu mamül satıcılarımızın poşette satış yapmalarını zorunlu kılarak, gıda güvenliğimiz açısından önemli bir adım attık.
24 - Bu zor süreçte vatandaşlarımızın yanındayız. 16 Mart 2020 tarihinden; tedbirlerin kalkacağı tarihe kadar belediyemiz taşınmazlarından (lokanta, çay bahçesi, kafeterya, kahvehane, berber, kuaför) kapalı kalacak iş yerlerimizin kiralarını almıyor, kira süresini kapalı kaldıkları süre kadar uzatıyoruz.
25 - İcra takiplerini ve hacizleri durdurduk. Kapatılan işletmeler ve açılmayan pazarlarımızdan işgaliye ve katı atık vergisi tahsil etmiyoruz.
Koronavirüs’e karşı aldıkları önlemleri bir liste halinde kamuoyuyla paylaşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; ‘’Hızla yayılan ve gün geçtikçe sağlığımıza ve ekonomimize daha çok zarar veren bu virüsle mücadelemiz kararlılıkla sürecek diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık