Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas, Covid-19 artışına karşı teyakkuzda..

Koronavirüs salgını Türkiye'deki etkisini arttırırken, Milas’ta da hasta sayısında yoğunluk yaşanıyor. Milas'ta vaka artışlarının bu şekilde seyretmesi durumunda, sağlık sisteminin bu yükü kaldıramayacağı ifade edildi.

Milas, Covid-19 artışına karşı teyakkuzda..

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs Milas’ta da etkisini giderek arttırıyor. Hayat Eve Sığar uygulamasında 17 Kasım ve 26 Kasım tarihleri karşılaştırıldığında Milas’ta riskin ne kadar arttığı gözler önüne seriliyor.

Son günlerde Koronavirüsünün tırmanışa geçmesinin ardından Milas Kaymakamı Eren Arslan ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat birer açıklama yaparak, denetimlerin sürdürüldüğünü, ancak vatandaşların tedbirlere ve kurallara gönüllü olarak uymasının en önemlisi olduğunu belirttiler ve herkes bu işin ne kadar ciddi ve hepimizin sorunu olduğunu kavrayarak kurallara uyma konusunda hassasiyet göstermezse, sonuç alınamayacağının altını çizdiler.

Vaka artışlarının bu şekilde seyretmesi durumunda, sağlık sisteminin bu yükü kaldıramayacağını ifade eden Milas Kaymakamı Eren Arslan, “Şu an kendi sağlığını, yakınlarının ve toplumun sağlığını düşünen herkesin duyarlı davranması gerekiyor. Çünkü bu virüs en ufak bir dikkatsizlikte dahi hızla yayılabiliyor ve bu şekilde artış devam ederse hastanelerin de bir kapasitesi olduğunu unutmamamız gerekiyor. Allah göstermesin eğer sorumlu davranmazsak, hastanelerimiz, sağlık sistemimiz bu virüs yükünü kaldıramayacak bir hale gelebilir” dedi.

Salgının, uzun sure Milas’ta çok olumsuz sonuçlarına rastlanmamasına karşın, son bir iki haftadır çok fazla yayıldığına, pek çok kişinin öldüğüne, pek çok kişinin hastanelerde tedavi altına alındığına dikkat çeken Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, hasta sayısı, vaka sayısı ve ölüm sayıları itibariyle değerlendirildiğinde Milas’ın, Muğla ilinde 1. sırada olduğunu belirterek; “Gerçekten hastanelerimiz, sağlık kuruluşlarımız hatta öğrenci yurdumuz tıka basa dolmuş durumda. Sistem kilitlenmek üzere. Biz hala kışa tam olarak girmedik, daha yolun başındayız. Kış şartları ağırlaştığında bu durum daha da vahim durumlara varacaktır. Hangi tedbir açıklanırsa açıklansın, bu işin temel kuralı maske, mesafe ve hijyendir. Bunu hayatımızda içselleştirmemiz lazım” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis