Milas, Fethiye, Yatağan, Seydikemer Eşen Çayı ve Seydikemer Uğurlu Köyü’nde …

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

Milas, Fethiye, Yatağan, Seydikemer Eşen Çayı ve Seydikemer Uğurlu Köyü’nde …

DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nden, Milas İçme Suyu Arıtma Tesisi, Fethiye Arpacık Göleti ve Sulaması, Yatağan Şerefköy Göleti ve Sulaması, Seydikemer Eşen Çayı 2. Kısım inşaatları ve Seydikemer Uğurlu Köyü Boynuz Deresi’ndeki çalışmalarla ilgili açıklamalar yapıldı.

Açıklamalar şöyle … 

Milas İçmesuyu Arıtma Tesisi çalışmaları

“Milas İçme Suyu Arıtma Tesisi İnşaatı” işinde havalandırma yapısı, ısı merkezi, kimya binası, fosseptik yapısı, ozon jeneratör binası, trafo jeneratör binası, belt filtre, giriş debimetre, izolasyon vana odası, yapılan betonarme seviyesinde tamamlandı. İdare binası zemin kat betonarmesi tamamlandı. Durultucular ünitesi duvar perde beton imalatları % 75 seviyesinde tamamlandı. Makine bloğu, temiz su deposu, klor temas tankı, filtre geri yıkama suyu deposu, manevra odası yapılan beton imalatları % 75 seviyesinde tamamlandı. Klor binası su basman kotu seviyesinde tamamlandı. Bina ve su yapıları temel drenajları tesis etme çalışmaları devam ediyor. Hızlı kum filtre nozul plaklar prefabrik beton döküm hazırlıkları başladı devam ediyor. Kazısına başlanmayan çamur yoğunlaştırıcı ve bekçi binası yapıları kaldı. Proje tamamlandığında Akgedik Barajından alınacak olan 21.000 m3/gün ham suyun arıtılarak Milas merkez ve Beçin mahallelerine verilerek içme suyu ihtiyacının karşılanması sağlanacaktır. Milas İçme Suyu çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmekte olup fiziki olarak % 30 gerçekleşme sağlanmıştır.

Fethiye Arpacık Göleti ve Sulaması çalışmaları

“Fethiye Arpacık Göleti ve Sulaması” işinde Kondüvi, Dolusavak kazısı, Gövde sol ve sağ sahilinde sıyırma kazısı tamamlanmıştır. Su alma yapısı, dolusavak betonu tamamlanmıştır. Enjeksiyon çalışmaları bitmiştir. Cut – Of çukurunda enjeksiyon kapak ve perde kuyuları çalışmaları bitmiştir. Gövde dolgu çalışmaları tamamlanmış olup, kil dolgu 1039,00 kaya dolgu 1039,00 kotuna ulaşmıştır. Gövde üzerine kret düzenlemesi yapılmıştır. Sulama hattı borularının araziye döşeme çalışmaları tamamlandı. Arazideki sulama hattı yapılarının imalatı ve armatürlerin montajı devam etmektedir. Gövde üzerine DSİ logosunun yapılması devam edilmektedir. Proje tamamlandığında Nif – Arpacık ovasında 4150 dekar arazinin sulanması hedeflenmektedir. Bugüne kadar % 90 fiziki gerçekleşme sağlanmış olup çalışmalara hızla devam edilmektedir.

Yatağan Şerefköy Göleti ve Sulaması çalışmaları

“Yatağan Şerefköy Göleti ve Sulaması İnşaatı” işinde dolusavak, su alma yapısı ve vana odası beton imalatları tamamlandı. Gövde dolgusu % 98 ve gövde ulaşım yolu menfezleri tamamlanmıştır. Vana odası mekanik montajları devam etmektedir. Bugüne kadar % 75 fiziki gerçekleşme sağlanmış olup, çalışmalar hızla devam etmektedir.

Seydikemer Eşen Çayı 2. Kısım inşaatı çalışmaları

“Seydikemer Eşen Çayı 2. Kısım İnşaatı” ilçe merkezi ve yerleşim alanlarına zarar vermeden Akdeniz mansaplanmasına sağlanmaktadır. İşin süresi 450 gündür. Çalışmalar hızla devam etmektedir.

Seydikemer Uğurlu Köyü Boynuz Deresi çalışmaları

“Seydikemer Uğurlu Köyü Boynuz Deresi” işinde, taşkın zararları oluşturan Boynuz Deresi yağış alanı 54.87 km2 yüz ölçümündedir. İşin süresi 450 gündür. Çalışmalar hızla devam etmektedir.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık