MİLAS FETÖ DAVASI’NDA 35 SANIK SERBEST…

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

MİLAS FETÖ DAVASI’NDA 35 SANIK SERBEST…

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar kapsamında geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Milas’ta yürütülen FETÖ/PDY soruşturmalarında gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen 38 kişiden 35’i, serbest bırakıldı.

 

2016 yılının Ağustos ayında tutuklanarak cezaevine gönderilen ve aradan geçen bir yıl sonra önceki gün hakim karşısına çıkarılan 38 sanıktan 35’i adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İlk kez hakim karşısına çıkarılan sanıklardan 3’ünün ise tutukluluk halinin devam etmesine karar verildi.

 

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu/tutuksuz her gün 10 sanık dinlenirken, duruşmaya sanık yakınları da katıldı. Mahkeme heyeti 5 Ağustos 2017 Cumartesi günü akşam saatlerinde ara kararı açıkladı. Açıklanan kararda sanıklardan İ.D, S.A, ve M.D’nin tutukluluk halinin devamına, diğer 35 sanığın ise 1 yıllık tutukluluğun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarına karar verildi.

Kararın açıklanmasıyla birlikte davanın görüldüğü Muğla Ticaret ve Sanayi Odası önünde sanık yakınları sevinç gösterilerinde bulundu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık