Milas FETÖ/PDY davasında son gelişme:

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Milas FETÖ/PDY davasında son gelişme:

Bir yıl önce Milas’ta yürütülen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında 38 sanık tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti. Sanıklar geçtiğimiz hafta sonu ilk kez hakim karşısına çıkmış ve mahkemenin ara kararıyla sanıklardan 35’i tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Muğla Cumhuriyet Başsavcısı’nın ara karara itirazı sonrası, serbest bırakılan 35 sanıktan 17’si hakkında yeniden tutuklama kararı çıktı. 17 Sanıktan 14’ü yeniden gözaltına alınırken, 3 sanığın ise firarda olduğu öğrenildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar kapsamında geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Milas’ta yürütülen FETÖ/PDY soruşturmalarında gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen 38 kişiden 35’i, geçtiğimiz hafta sonu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen ara karara Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine serbest bırakılan 35 sanıktan 17’si hakkında yeniden gözaltı kararı çıktı. Gözaltı kararı sonrasında, önceki gece sanıklardan 14’ü ele geçirilirken, 3 sanığın ise firarda olduğu öne sürüldü.

2016 yılının Ağustos ayında tutuklanarak cezaevine gönderilen ve aradan geçen bir yıl sonra 5 Ağustos 2017 Cumartesi günü hakim karşısına çıkarılan 38 sanıktan 35’i adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. İlk kez hakim karşısına çıkarılan sanıklardan 3’ünün ise tutukluluk halinin devam etmesine karar verildiği duruşma sonrasında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın karara itirazı sonrasında adli kontrol şartı ile serbest bırakılan sanıklardan 17’si hakkında yeniden gözaltı kararı çıktı. Karar sonrası harekete geçen güvenlik güçleri, sanıklardan 14’ünü gözaltına alırken, 3 sanığın ise firarda olduğu ileri sürüldü.

Firardaki 3 sanığın aranmasına devam ediliyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık