Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü: “Milas’ta Tarımsal Desteklemeler devam ediyor”

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü: “Milas’ta Tarımsal Desteklemeler devam ediyor”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Milli Tarım Projesi ile tarımsal desteklemeler konusunda önemli değişiklikler olduğu, Bakanlığın 4 Mayıs 2016 tarih ve 29703 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bitkisel Üretimi Destekleme Ödemesi yapılmasına dair tebliğin 18. maddesi uyarınca zeytin üreticilerine “geleneksel zeytin bahçelerinde rehabilitasyon desteği” adı altında bu yıl ilk kez uygulanan yeni bir destekleme modeli geliştirildiği ve verilecek destek miktarının ise dekara 100 TL olduğuna dikkat çekildi.

Bu destekleme kapsamında yaprak/kök oranının düşmesi nedeniyle obur dal oluşumunun arttığı, verim ve kaliteden düşmüş geleneksel zeytin yetiştiriciliği yapılan bahçelerde gençleştirme budaması ile verim ve kalitenin arttırılmasının amaçlandığı bildirildi.

Bu kapsamda Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne, “geleneksel zeytin bahçelerinde rehabilitasyon desteği”ne 1353 başvuru gerçekleşti.

Başvurular sonucu zeytin alanlarında Müdürlüğün teknik personeli tarafından yapılan incelemeler sonucunda 71 çiftçimiz 1919,4 dekar araziden toplamda 191 bin 942 TL ödemeye hak kazandı.

Bu yıl ilk kez uygulanan zeytin rehabilitasyon desteği dışında zeytin alanlarında organik ve iyi tarım yapan üreticilere destekleme ödemeleri devam ediyor. 2017 yılı içerisinde 672 organik üretim yapan üreticilere 39 bin 17 dekar için 2 milyon 733 bin 275 Lira 5 kuruş, iyi tarım yapan 459 üreticimize ise 30 bin 332 dekar alan için 1 milyon 517 bin 327 Lira 5 kuruş destekleme ödemesi yapılacak.

Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamanın son bölümünde şu bilgilere yer verildi:

“Bilindiği gibi 2016 yılında ilçemizde Çevresel Amaçlı Tarım Arazilerinin Ulaşımı (ÇATAK) Projesi kapsamında Şenköy Mahallemizden 619 çiftçimize 619.782,00 TL destekleme ödemesi yapıldı. Bu yıl yine ÇATAK Projesi kapsamında Şenköy, Akçalı, Karahayıt, Gölyaka ve Bafa mahallelerinde alan tespit çalışmalar devam ediyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın misyonu, ülkemizin ve dünya pazarlarının ihtiyacı olan güvenilir gıda ve kaliteli tarım ürünlerine erişilebilirliği gerçekleştirmek, tarımsal ve ekolojik kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlamak, kırsal alanda yaşam standardını yükseltmek amacıyla politika belirlemek ve uygulamaktır. Biz Bakanlığımızın belirlemiş olduğu politikaların uygulamak adına buradayız. Tüm çiftçilerimizin üretiminden en yüksek verimi alması ve kazancını yükseltmesi için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık