“Milas Halılarına sahip çıkmak istiyoruz”

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

“Milas Halılarına sahip çıkmak istiyoruz”

Bir süre önce Milas Zeytinyağının Coğrafi İşaret Tescilini alan Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın, bu kez Sümer Holding’in elinde bulunan Milas Halılarının Coğrafi İşaret Haklarını devralmak için başvuruda bulunduğu bildirildi.

MİTSO Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 73’üncü Genel Kurul toplantısına katılmak için Ankara’da bulunan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, tasfiye sürecindeki Sümer Holding’i ziyaret edip Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şükrü Doğan’a MİTSO adına Milas Halılarının Coğrafi İşaret Haklarını devralmak için yazılı başvuru yaptı.

Sümer Holding’in tasfiye sürecinde olması nedeniyle coğrafi işaretin gerektirdiği denetimleri yapmasının mümkün olmadığını belirten Reşit Özer, “Biz Milas halılarına sahip çıkmak istiyoruz. Türkiye’nin birçok bölgesinde kötü kaliteli Milas Halısı dokunuyor ve bunlar getirilip Milas’ta bile satılıyor. Bu da bizim halıcılığımıza, halı üreticilerimize zarar veriyor. Gerçek halı dokuyucusunun emeği değerini bulamazken piyasa kötü, taklit halılarla doluyor ve bunun zararını gerçek halı üreticisi çekiyor” dedi.

Milas Halılarının coğrafi işaret haklarını devralarak Milas halıcılığını yeniden canlandırmayı amaçladıklarını belirten Reşit Özer, “Kaliteli Milas halılarına sahip çıkıp koruyarak, yüzlerce yıllık geleneksel halıcılığımızı yaşatmamız gerekiyor. Bugün tasfiye sürecinde olması nedeniyle Sümer Holding’in yapması gereken denetimleri yapabilmesi mümkün değil. Biz MİTSO olarak bu denetimleri yapabiliriz. Milas halıcılığına sahip çıkabiliriz. Milas halıcılığının canlandırılması, istihdama da katkıda bulunacaktır” dedi.

Sümer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şükrü Doğan da, MİTSO’nun başvurusunu inceleyeceklerini ve Bakanlığın da görüşünü alarak değerlendireceklerini söyledi.

Sümer Holding, aktif olarak faaliyette bulunmakta olduğu 1996 yılında, Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde dokunmakta olan ve yöreye özgü özelliklere sahip bulunan, aralarında Milas halılarının da olduğu 21 Türk el halısı ve 4 kilimi coğrafi işaret patentiyle tescilleyerek korumaya almıştı ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık