“Milas, her bakımdan son derece şanslı bir ilçe!”

Adem KANKAYNAR -

“Milas, her bakımdan son derece şanslı bir ilçe!”

Bu yıl 9’uncusu 8 - 11 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, geçmiş yıllardan farklı ve renkli birçok gelişmeye sahne oldu. İlk kez bir Bakan tarafından açılan fuarın bir başka onur konuğu ise Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar oldu.

 

Geçen yıla göre kapalı alan genişliği 3 bin metrekare daha arttırılırken, katılımcı firma sayısı da 211’den 241’e çıktı. Güvenlik önlemlerinin de geçtiğimiz yıllara göre daha ciddi boyutlarda ele alındığı ve uygulandığı gözlemlenirken, bugüne kadar düzenlenen tüm fuarlarda ziyaretçilerin en çok şikâyetçi olduğu tuvaletler sorunu da bu seneki fuarda ortadan kalktı.

9 yıldır fuar organizasyonunu üstlenen Expolink Fuarcılık Organizasyon Tanıtım Ltd. Şti. yetkilileri, geçen yıla göre reklam ve tanıtım bütçesine yüzde 30’luk bir dilim daha ekleyerek; bölgedeki tüm karayollarına, komşu il ve ilçelerdeki radyo-televizyon-dergi ve gazetelerin yanı sıra billboardlar aracılığıyla fuarın duyurusunu yaygın ve etkili bir şekilde yaptılar.

Expolink Fuarcılık Organizasyon Tanıtım Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan, fuar sonrası yaptığı değerlendirme toplantısında, tüm yapılanların, ilerideki dönemlerde yapılacakların yalnızca küçük bir bölümü olduğuna dikkat çekerek; “Asıl yapılacaklar, yeni fuar alanında kendini gösterecek. Her ne kadar uluslararası bir statüye kavuşmuş olsak da mevcut fuar alanına ne yaparsanız yapın, dünyadaki büyük şirketleri, önemli markaları getiremezsiniz. Milas’ın bir fuar kenti olması için mutlaka Avrupa standartlarında bir fuar alanına ihtiyacı var. Fuarın ilk kuruluşunda bütün ilçenin bileşenleri tarafından gösterilen ilgi, heyecan ve destek, yeni fuar alanı için de aynı şekilde devam etti ve 9 yıl sonra yeni fuar alanı için ilk ciddi adım atıldı. Bundan sonraki süreç çok daha hızlı bir şekilde işleyecek ve belki de 2020 yılındaki 11’nci fuarı Milas, yeni alanında düzenleyecek” dedi.

 

“Fuarın katkısı, ekonomik ve sosyal

gelişimle ölçülür”

Fuarın düzenlenme tarihi yaklaştığında Milas’ta gözle görülür bir hareketliliğin yaşandığına dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan; “Her yıl mutlaka fuar öncesi ve sonrası ilçe merkezinde, kendi yöntemlerimizle araştırma yapıp; ‘Milas, fuara nasıl hazırlanıyor’, ‘Fuar günlerinde halkın ilgisi hangi noktada’, ‘4 günlük süreçte kent ekonomisindeki hareketlilik hangi ölçüde’, ‘Fuar sonrası halkın genel manada düşünceleri nelerdir’ gibi birçok sorunun cevabını bulmaya çalışırız. Siz, istediğiniz kadar mükemmel bir organizasyon yapın, eğer işin içine halkı katamazsanız, düzenlenen fuarın hitap ettiği sektör temsilcilerini, üreticilerini organizasyona dâhil edemezseniz, düzenlenen organizasyon hiçbir şey ifade etmez. Simitçisinden seyyar satıcısına, en küçük işletmeden büyük firmalara, otelden lokantaya, taksiciden her sektördeki işletmeye varıncaya kadar bu organizasyondan pay alması kadar, halkın fuar kültürünü de benimsemesi son derece önemlidir. Biz, 9 yıldır bunu başarmaya çalışıyoruz” diyerek, bir fuarın, düzenlendiği yere katkısının neler olduğunu dile getirdi.

 

“Milas’ta, yıl 12 ay fuar düzenlenebilir”

Expolink Fuarcılık Organizasyon Tanıtım Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, 9’ncusu düzenlenen Uluslararası Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı ve hemen ardından bu sene ikincisi düzenlenecek olan Güney Ege Yapı, Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı’nın dışında daha birçok ihtisas fuarının açılabileceğini, yurt içinden ve yurtdışından katılacak firmaların kent ekonomisine ve tanıtımına büyük katkı sağlanacağını belirterek, açıklamasını şöyle noktaladı:

“Milas, her bakımdan son derece şanslı bir ilçe … Tarımsal faaliyetlerdeki ürün çeşitliliği, turizm açısından sahip olduğu doğal güzellikler, dünyanın hiçbir yerinde bir arada bulunmayan tarihi ve kültürel zenginliğe, zeytininden balına, halısından balığına, madenine kadar hemen her alanda ihtisas fuarları düzenlenebilir. Çünkü Milas’ta bu potansiyel var. Bu sağlandığında, kent, sahip olduğu zenginliklere bir de fuarlar kenti imajını ekleyecektir.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık