‘Milas İçme Suyu Arıtma Tesisi’ yapım çalışmaları sürüyor

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

‘Milas İçme Suyu Arıtma Tesisi’ yapım çalışmaları sürüyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılmakta olan Milas İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde çalışmalar sürdürülüyor.   

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Proje ile yılda 4 milyon 940 bin metreküp temiz suyu Muğlalıların hizmetine sunacağız” dedi.

Fiziki gerçekleşmesi yüzde 70’e ulaşan proje ile ilçemizin içme suyu sorununun tarihe karışacağı bildirildi.

 

Bölge İçin Önemli Bir Proje Daha Hayata Geçiyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden verilen bilgiye göre, DSİ tarafından geliştirilen ve 98 bin 505 kişiye yetecek kapasiteye sahip Milas İçme Suyu Arıtma Tesisi ile ilçemizin içme suyu problemi çözümleniyor.

Projenin Milas için çok önemli olduğunun altını çizen Bakan Eroğlu, “Akgedik Barajı’ndan günlük alınacak olan 21 bin metreküp ham su arıtılarak, Milas merkez ve Beçin mahallelerine iletilecek. Böylece 2045 yılına kadar yörenin uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılamış olacağız” dedi.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca, toplam 18 milyon 745 bin TL yatırım bedelli Milas İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi ile vatandaşlara menba kalitesinde su sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık