Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu, 2016 yılı Mayıs Toplantısı yapıldı

A. Kemal KAŞKAR -

Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu, 2016 yılı Mayıs Toplantısı yapıldı

Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu’nun 2016 yılı Mayıs ayı olağan toplantısı, 30 Mayıs Pazartesi günü saat 15’te Kaymakamlık Toplantı Salonunda Kaymakam Fuat Gürel başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Kaymakam Gürel’in yanısıra, Muğla Tabip Odası Milas Temsilcisi Dr. Funda Göçer, Muğla Barosu Milas Temsilciliği’ni temsilen Av. Yasemin Dinler, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas MYO Temsilcisi Öğretim Görevlisi Sinan Şiveroğlu, Güneş Mahallesi Muhtarı Salih Şen, Okul Aile Birliği Temsilcisi Zuhal Avcılar, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Temsilcisi Mehmet Nergiz, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ve Gazeteci Kemal Kaşkar katıldılar.

İki yeni başvurunun olduğu Kurul toplantısında 3 gündem maddesi görüşüldü.

Kurul gündemine 2015 yılı Aralık ayı toplantısında giren, Soner Devecioğlu adlı yurttaşın şikayetiyle ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’yla yapılan yazışmanın henüz sonuçlanmaması nedeniyle, konu ile ilgili değerlendirme görüşmesi bir sonraki toplantıya bırakıldı.

Bu arada, şikayetçi yurttaşın yeni başvurusunun da, konuyla ilgili çalışmaya dahil edilmesi istemiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na iletilmesi ve Devecioğlu’na, başvurusuyla ilgili yapılan işlemler hakkında bilgi verilmesi kararlaştırıldı.

Kurul toplantısında ayrıca bir yurttaşın, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nin bazı polikliniklerinde değişik nedenlerle zaman zaman muayene yapılmadığı halde sıra numarası verilmesi konusunda hastaları uyarıcı herhangi bir çaba gösterilmemesi konusundaki titizlik talebiyle ilgili olarak 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi yönetimiyle yazışma yapılması kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca, ilçemizdeki ‘dilencilik olayları’yla ilgili önleme çalışmaları üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık