Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu ‘anımsatıyor’!

A. Kemal KAŞKAR -

Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu ‘anımsatıyor’!

Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu’nun 2016 yılı Ağustos ayı toplantısı, 26 Ağustos Cuma günü saat 15’te Kaymakamlık Toplantı Salonunda Kaymakam Fuat Gürel başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Kaymakam Gürel’in yanısıra, MİTSO Temsilcisi Halil İbrahim Gülen, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Güneş Mahallesi Muhtarı Salih Şen, Okul Aile Birliği Temsilcisi Zuhal Avcılar, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Temsilcisi Mehmet Nergiz ve Gazeteci Kemal Kaşkar ile Kaymakamlık Görevlisi İnan Çulha katıldılar.

 

5 gündem maddesi görüşüldü

Yeni başvurunun olmadığı kurul toplantısında 5 gündem maddesi görüşüldü.

Kurul gündemine 2015 yılı Aralık ayı toplantısında giren, Soner Devecioğlu adlı yurttaşın şikayetiyle ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’yla yapılan yazışmaya uzun süre geçmesine rağmen yanıt gelmemesi üzerine bir anımsatma yazısı iletildiği bildirildi.

Buna bağlı olarak, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne hitaben yazılmış olan şikayetle ilgili olarak Hastane Başhekimliği’nden,

Hayıtlı Mahallesi Özevler Sitesi yanında bulunan arsada ‘tavuk yetiştirilmesi’ konusuyla ilgili şikayet başvurusu ile ilgili olarak Milas Belediye Başkanlığı’ndan,

Ve Balavca Deresi’ndeki sivrisinek ve pis koku konusundaki şikayet dilekçesiyle ilgili olarak da MUSKİ’den beklenen yanıt yazılarının yine gelmediğinin görülmesi üzerine ilgili kurumlara anımsatma yazılarının yazılmasına karar verildi.

 

Koru Yüksel Çağlar Ortaokulu’nda

Temmuz 2016 toplantısında gündeme alınan Koru Yüksel Çağlar Ortaokulu’nda bir öğretmenin okul yönecisi hakkındaki şikayet dosyasıyla ilgili olarak, şikayetçi yurttaştan gelen yeni dilekçede dile getirilen, ‘soruşturmada bağımsız incelemeci’ talebi görüşüldü. Konuyla ilgili olarak gerek BİMER üzerinden gerekse Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nce başlatılmış soruşturmaların sonuçlarının izlenmesi ve yeni dilekçenin de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iletilmesi kararlaştırıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık