Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu Ekim ayı toplantısı yapıldı

A.Kemal KAŞKAR -

Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu Ekim ayı toplantısı yapıldı
  • 02 November 2016, Wednesday 7:01

Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu Ekim ayı olağan toplantısı, Kurul Başkanı Kaymakam Fuat Gürel’in başkanlığında, Üyeler; Milas Belediyesi Temsilcisi İlknur Öner, Okul Aile Birliği Temsilcisi Zuhal Avcılar, Tabip Odası Temsilcisi Dr. Funda Göçer, Muhtarlar Derneği Temsilcisi Salih Şen, MİTSO Temsilcisi Halil İbrahim Gülen, Baro Temsilcisi Av. Tuğçe Görgün, MHP Temsilcisi Nejat Gezer, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas MYO Temsilcisi Sinan Şiveroğlu, Gazeteci Kemal Kaşkar ve Kaymakamlık Hukuk İşleri Şefi Fatma Sarıman’ın yanısıra iki yeni Kurul Üyesi; Hazine Avukatı Av. Melek Eriten ve Milas Medya Temsilcisi Mutlu Hazer’in de katılımıyla yapıldı.

 

Akbay’ın veda ziyareti

Kaymakamlık Toplantı Salonunda saat 15’te başlayan toplantıya, MHP Milas İlçe Teşkilatının Kurul’daki önceki temsilcisi, Emekli Eğitimci M.Ali Akbay da veda amacıyla katıldı. Kurul’un yeni üyelerinin kendilerini tanıtmalarının ardından yaptığı konuşmada Akbay; “Sizlerle çok güzel bir çalışma içerisinde olduk. İnsan Hakları konusunda doğru kararlar almaya çalıştık. Kurul Üyeliğim süresince şahsıma gösterdiğiniz sevgi ve nezaketten dolayı teşekkür ediyorum. Çok mutluyum ve bu çok değerli gönüllü görevimden mutlu olarak ayrılıyorum. Önümüzdeki dönemde de çok güzel çalışmalar yapılacağına inanıyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Bu sırada Kurul Üyelerine, M.Ali Akbay tarafından ikram edilen pasta ve kola servisi yapıldı.

Kurul Başkanı Kaymakam Fuat Gürel ve Kurul Üyeleri de Akbay’a kuruldaki hizmetleri, nazik ziyareti ve ikramı için teşekkür ettiler.  

 

Gündem

Gündeminde, önceki toplantılardan devam eden üç gündem maddesiyle ilgili olarak, (Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndan, Milas ve Muğla Büyükşehir Belediyelerinden ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden) beklenen yazıların gelmemesi ve de “soruşturmaların sürmesi” nedeniyle bu konuları bir sonraki  toplantıya bırakan Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu, daha sonra 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde yapılacak etkinlikler üzerinde Eylül toplantısında başlanan görüşmelerini südürdü.

 

Komisyonlar yeniden

oluşturuldu

Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu, gündemindeki 5’inci madde olarak, bünyesindeki komisyonlarda, yeni-değişen üye yapısı gereği zorunlu değişiklikleri yaptı.

Buna göre;

Halkla İlişkiler ve İletişim Faaliyetleri Komisyonu- Mehmet Nergiz. Mutlu Hazer ve Halil İbrahim Gülen,

İnsan Hakları Eğitimi ve İnsan Hakları Bilincini Geliştirme Komisyonu- Sinan Şiveroğlu, Zuhal Avcılar ve Mehmet Nergiz,

İnsan Hakları İhlallerini Araştırma, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu ise, Dr. Funda Göçer, Kemal Kaşkar, Av. Tuğçe Görgün ve Mutlu Hazer’den oluştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık