‘Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu’ toplandı

A.Kemal KAŞKAR -

‘Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu’ toplandı

Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu, 30 Aralık 2016 tarihinde yaptığı son toplantının ardından uzun bir aradan sonra 14 Temmuz 2017 Cuma günü, Kurul Başkanı Kaymakam Eren Arslan’ın başkanlığında, Üyeler; Milas Belediyesi Temsilcisi İlknur Öner, Okul Aile Birliği Temsilcisi Zuhal Avcılar, MSKÜ Milas MYO Temsilcisi Ahmet Trabzon, Hazine Avukatı Av. Melek Eriten, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban, Baro Temsilcisi Av. Fatmanur Selam, MİTSO Temsilcisi Mehmet Yiğit, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Gazeteci Kemal Kaşkar, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Temsilcisi Mehmet Nergiz, Gazeteci Mutlu Hazer ve Kaymakamlık Hukuk İşleri Şefi Fatma Sarıman’ın katılımıyla yapıldı.

 

Gündem

Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu’nun, Kaymakamlık Toplantı Salonunda 14 Temmuz 2017 Cuma günü saat 11’de başlayan toplantısının gündeminde, önceki toplantılardan devam eden iki gündem konusuyla ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden beklenen yanıt yazılarının geldiği belirtildi.

 

Hakimler ve Savcılar Kurulu’ndan …

Bu yazılardan ilki, bir yurttaşın, Kurul tarafından yaklaşık bir buçuk yıl önce Hakimler ve Savcılar (Y) Kurulu’na aktarılan şikayetiyle ilgiliydi. HSK’nun yanıtında özetle, konuyla ilgili gerekli incelemenin yapıldığı ve hakkında şikayet olan görevlilerle ilgili herhangi bir işlem yapılmasına gerek olmadığı şeklinde bir karar verildiği belirtiliyordu. Kurul, konunun zaten ‘ilgi alanı dışında’ bir konu olduğundan bahisle ve hukuki-adli eksen üzerinde takip edilebileceğine dikkat çekerek, şikayet sahibi yurttaşa gerekli bilgilendirmenin yapılması kararı aldı.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden …

Yine aylardır yanıt beklenen ikinci konu ise, Koru Yüksel Çağlar Ortaokulu’nda bir öğretmenin, Okul Müdürü ile ilgili şikayetleri idi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen ve müfettiş incelemelerinin sonuçlarına ilişkin yazı okundu. Her iki taraf için de ‘kınama cezası’ ve ‘görev yeri değişikliği’nin teklif edildiği ve durumun ‘tarafların savunmalarının alınmasının ardından netleşeceği’nin belirtildiği yanıt yazısından hareketle Kurul, şikayetçiye bilgi verilerek dosyanın gündemden çıkarılmasını kararlaştırdı.

 

‘Yıllık Eylem Planı’

Toplantıda ayrıca, her ay bir ‘farkındalık etkinliği’nin yer aldığı, ayrıca aylık toplantı, nezarethane ve hastane ziyaretlerini de içeren ‘Yıllık Eylem Planı’, Kaymakam ve Kurul Başkanı Eren Arslan tarafından okundu ve Kurul Üyelerinin önerileri not edildi.

 

Başvurular

Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu toplantısında ayrıca, yaklaşık 8 aydır Kurul’a herhangi bir yurttaş başvurusunun olmaması nedeniyle, başta -ilçemizin 14 farklı noktasındaki- ‘İnsan Hakları Başvuru Kutuları’ olmak üzere, Kaymakamlık internet adresi üzerinden de başvuruların yapılabileceği konusunda anımsatmalar yapılması, farkındalıklar oluşturulması, haber, çağrı ve duyurularla yurttaşların bilgilendirilmesi üzerinde duruldu. 

 

Gelenek sürdü: ‘Tatlı’yla veda …

Toplantısız geçen dönem içinde 11 Nisan 2017  tarihinde verdiği dilekçeyle Kurul üyeliğinden istifa eden Kemal Kaşkar, son kez katıldığı toplantıda Kurul üyelerine tatlı ikramıyla veda etti.

Bu sırada Kaymakam ve Kurul Başkanı Eren Arslan, geçen 14 yıl boyunca Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu’ndaki çalışmaları nedeniyle Kaşkar’a teşekkür etti.

Kemal Kaşkar da, gönüllülük eksenli bu gibi görevlerin anlamına dikkat çekerek, “Bana kendimi bu alanda da ifade edebilme fırsatı verilmesi nedeniyle o günden bugüne Kurullarda Başkan olarak görev yapan tüm Sayın Kaymakamlarımıza ve tüm Kurul Üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kurul Üyeliğim süresince aksatmadan yaptığım haberciliğimi, bir tür kamu görevi olarak, bilgi akışı devam ettiği sürece sürdürmek isterim” dedi ve Kurul’a bundan sonraki dönemde gerçekleştireceği çalışmalarda başarılar diledi.

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık