Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“Milas Kadın Dayanışması” darp edilen kadın esnafı ziyaret etti

“Milas Kadın Dayanışması”nı oluşturan Milaslı kadınlar,  geçen hafta işlettiği marketinde bir vatandaşın saldırısına uğrayan Elif Gültekin’i ziyaret ederek, yalnız olmadığını belirterek, dayanışmalarını dile getirdiler.

“Milas Kadın Dayanışması” darp edilen kadın esnafı ziyaret etti

Milas Kadın Dayanışması, KESK, CKD, Milas Anatolie Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi, Milas Kadın Dayanışması Avukatları ve Milaslı Bağımsız Kadınlar tarafından oluşan Milas Kadın Dayanışması burada bir de basın açıklaması yaptı.

Şu görüşlere yer verildi:

“Hergün bir çok kadın,  erkek şiddetine uğruyor, vahşice katlediliyor, darp ediliyor, gasp ediliyor, hayatları yok ediliyor. Özellikle son yıllarda gerici-baskıcı politikalar ekseninde, mevcut yasaların uygulanmaması, suçluların cezasız kalması, neredeyse sırtlarının sıvazlanarak iyi hal indirimlerinin uygulanması, soykırım gibi neredeyse bir cins kırımına neden olmaktadır.

Hükümetin kadın politikaları, toplum mühendisliği maksatlı, kadını aile içerisine sıkıştırarak kadını yok saymakta, eşitliği reddetmekte, kadın haklarını tırpanlayıp kadınları eve ve erkek egemenliğine hapsetmektedir. Sözde aieyi koruma söylemleri ile biz kadınlar çocuklarımızın gözleri önünde evlerde, sokaklarda, işyerlerinde hunharca katledilmekteyiz. Devletin asli görevi yurttaşların can güvenliğini korumak ve yaşam hakkını savunmaktır.  Başta kadınları ve çocukları olmak üzere şiddete uğrayan herkesi koruyan İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasının istenmesine yönelik bazı din sömürüsü yapan tarikatların sözlü saldırılarını devlet yetkililerinin durdurmak yerine onları savunur şekildeki söylem ve tutumları kabul edilemez. 

Gün geçmiyor ki;  çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddete dair bir haber duymayalım.  Daha bu son bir iki ay içerisinde sadece Muğla’da ve Milas’ta bir çok kadın şiddeti ve cinayet olayları duyduk. Çocuk istismar haberleri aldık. Akyaka’da Pınar Gültekin, Özgecan Aslan gibi hunharca katledildi. Daha bu hafta Milas’ta Elif Gültekin işyerine giren bir saldırgan tarafından öldürülesiye dövüldü. Yine Milas’ta  83 yaşındaki H.G. adlı yaşlı bir kadın tecavüze uğradı ve hala yaşam mücadelesi veriyor.

Her yer şiddet mahalli... Biz kadınlar, dayanışma ile hiç bir kadının, çocuğun şiddete karşı yalnız kalmaması için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Hiç bir suçun cezasız kalmaması, saldırganların elini kolunu sallayarak, keyfice bir başkasının canını yakmaması için örgütlü bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir çok defa gördük ki özellikle biz kadın örgütlerinden ve sosyal medyada kamu oyundan tepki oluşmadıkça, saldırganlar ifadeleri alınır alınmaz serbest bırakılıyorlar. Elif Gültekin’e saldıran Kürşat Zabun da ilk ifadesinden hemen sonra serbest bırakıldı. Kamuoyu tepkisi sonrası çıkarılan yakalama kararıyla Adana civarlarında yakalandı. Biz Milas Kadın Dayanışması olarak Elif Gültekin’e manevi ve hukuki destek için 09/09/2020 Çarşamba günü ziyarette bulunduk. Hem Elif Gültekin’in,  hem hiçbir kadının yalnız olmadığını, biz kadınların kadını sindirmeye, yok etmeye yönelik saldırılara karşı yalnız yürümeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz.

Hayatı var eden biz kadınlar; önce iktidara sonra tüm herkese sesleniyoruz. Hayatı biz var ediyoruz. Biz doğuruyor, biz besliyor, biz bakıyor, biz seviyor, biz sarıyoruz. Bizi yok saymaya, yok etmeye, sözümüzü kesmeye, canımızı yakmaya, bize efendilik yapmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. İkinci sınıf olmayı reddediyoruz. Bize dayatılan ataerkil yapılara izin vermiyoruz. Daha eşit ve özgür bir hayat çin mücadele etmeye devam ediyoruz ve edeceğiz.”

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık