Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas Kadın Dayanışması:

​​​​​​​“Kadına Yönelik Şiddet ve Tecavüzler Son Bulmalı…”

Milas Kadın Dayanışması:

Milas Kadın Dayanışması, 04.09.2020 tarihinde Milas’a bağlı Karakuyu mahallesinde gerçekleşen şiddet ve tecavüz olayının en başından beri takipçisi olduklarını belirterek, tecavüzcünün en ağır cezayı alması için olayın peşini bırakmayacakları ifade ettiler.

Pandemi koşulları ve tedavi sürecini göz önünde bulunduran, mağdurenin ailesiyle görüşmeyi/ziyareti 17.09.2020 tarihinde gerçekleştiren Milas Kadın Dayanışması sözcüsü Zekiye Balık şöyle konuştu: “Ziyareti mağdurenin yakını aile üyesinin evinde gerçekleştirdik. Ziyareti gerçekleştirdiğimiz esnada tedavisine evde devam edilen 83 yaşındaki mağdure H.G.’nin olaydan hemen sonra geçirdiği bir takım ameliyatlardan kaynaklı gelişen olumsuz sağlık tablosu nedeniyle, bugün tekrar Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındığı bilgisini ailesinden aldık.  Ziyaretimizin ardından, aile ile birlikte daha somut adımlar atma sürecine başladık.”

SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Milas Kadın dayanışmasının sözcüsü Balık şöyle devam etti: “Ziyaretin ardı sıra Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu’nun dosyayı takip etmesi için gerekli olan adımların atılması,  bir takım siyasi parti yetkilileri ile görüşme, bugün de olayın yaşandığı köyü Milas Kadın Dayanışması aktivistleri olarak ziyaret etme ve benzeri birçok girişimde bulunduk. H.G.’nin olaydan önce tek başına yaşadığı ve olayın yaşandığı evi ziyaret sırasında olaya dair, ailenin ifadesine göre temizlenmesine rağmen geçmeyen izlerini görmek, olayın vahşetini bir kez daha yüzümüze çarptı.  Olaya birebir şahit olan ve H.G.’yi tecavüzcü Ali Günay’ın elinden kurtaran aile üyeleri ile iletişim kurduk. Aynı zamanda köy muhtarı ile de görüşerek Milas Kadın Dayanışması olarak süreci başından sonuna kadar her aşamasında takip edeceğimizi ve hukuki, sağlık vb. her konuda yer alacağımızı ilettik.”

“ADALETİN SAĞLANMASINI İSTİYORUZ”

“Ziyaretimiz sırasında köyde yaklaşık bir yıl öncesinde yaşanan ve yine aynı kişinin adının geçtiği bir olayın olduğuna dair duyumlar aldık ve aileyi ziyaret ettik,” diye konuşan Balık, sözlerini şöyle sürdürdü: Aile bizimle birlikte bu süreçte, adaletin sağlanması için üzerine düşenleri yapabileceğini, kendilerinin de daha öncesinde aynı kişi hakkında zaten birçok şikâyeti bulunduğunu ifade ederek, bizimle birlikte sürecin içinde yer almak istediklerini ifade ettiler. Önümüzdeki süreçte bizimle yer alabilecek, H.G. için adaletin sağlanması, ailesinin de ifade ettiği gibi ‘alabileceği en fazla cezayı alması’ için dayanışmaya omuz verebilecek tüm kadın arkadaşlarımızı/kız kardeşlerimizi, avukatları, siyasi partileri, meslek örgütlerini yani tüm sivil toplum örgütlerini dayanışmaya çağırıyoruz.”

Milas Kadın Dayanışması sözcüsü Balık, dayanışmayı büyütmek amacıyla ilk olarak Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’la bir görüşme gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı.

DAYANIŞMANIN GÜCÜ

Balık, sürece ilişkin Kadın Dayanışmasının rolünü şöyle dile getirdi: “Son zamanlarda kentimiz olan Milas’ta yaşanan olaylardan sonra Milas Kadın Dayanışması olarak, aslında dillerde slogan olarak dolaşan tek bir cümle bizim bu süreçteki tüm rolümüzü açıklamaya yeterli olacaktır: Asla Yalnız Yürümeyeceksin!’’

Milas Kadın Dayanışması sözcüsü Zekiye Balık Sözlerini şöyle tamamladı: “Muğla’nın, Türkiye’nin ya da Dünya’nın herhangi bir yanında hiçbir kadının tek bir kirpiği bile yere düşmesin diye dün de, bugün de olduğu gibi kadın mücadelesini büyütmeye devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki aynı dönemde yaşanan, tanımadığı kişi tarafından işlettiği marketinde şiddete maruz kalan Elif’e, bunu yapan Kürşat Zabun isimli şahıs olaydan sonra serbest bırakılırken, ardından tutuklama kararı çıkartıldı. Bir kısmımız buna sosyal medya adaleti, bir kısmımız ‘dayanışmanın gücü’ diyelim. Çıkarabileceğimiz en temel sonuç, yan yana olduğumuz sürece güçlü, mücadeleyi büyüttükçe kadınlar için yaşanılır bir dünyayı kurabileceğiz. Gerek adaletin yerini bulması, gerekse de tek bir kadın daha bu ve benzeri olayları yaşamasın diye biz buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis