Milas Kaymakamı Eren Arslan, Savran’ı ziyaret etti

Adem KANKAYNAR -

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Savran’ı ziyaret etti

Milas Kaymakamı Eren Arslan, ilçemiz merkezi başta olmak üzere, ilçemize bağlı tüm mahalleleri ziyaret ederek, bölgenin ve mahallelerin sorunlarını yerinde not alıp gittiği her yerde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.Bu kapsamda Kaymakam Eren Arslan’ın geçen haftaki ziyaret adresi Savran Mahallesi oldu.

Kaymakam Arslan’ı mahalle girişinde Mahalle Muhtarı Zekeriya Köse ve mahalle halkı ile kurum yöneticileri karşıladı.Kaymakam Arslan’a mahalle ziyaretinde, Muğla DSİ 213. Şube Müdürü Mehmet İskender, DSİ Aydın İşletme Bölge Müdürlüğü Planlama Şube Müdürü Aydın Ayyıldız, DSİ Aydın İşletme Bakım Şube Müdürü Cengiz Köse, Milas İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ergün Kırova, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cihan Kuran, MUSKİ Sorumlu Şefi Çetin Korkut, Telekom Müdürü Birol Acar ve Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı eşlik ettiler.

Kaymakam Arslan, Savran mahallesi düğün salonunda yaptığı konuşmada, “Öncelikle misafirperverliğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Genelde her hafta Cuma günleri, mahallelerimizin taleplerini mahalle halkından ilk ağızdan dinleyerek çözüme ulaşması hususunda kurum amirlerimizle beraber mahallelerimizi ziyaret ediyoruz. Bu haftaki ziyaret adresimiz ise Savran Mahallesi oldu.Değerli mahalle halkından, yaşadıkları mahalle hakkında taleplerini dile getirmelerini istiyorum.Dile getirilen talepleriniz not alınıp gerekli kurumlarla yazışma yapılarak çözüme ulaşması için çalışma yapılacaktır.Fakat belirtilen taleplerin bazıları kısa zamanda bazıları ise zaman alarak çözüme ulaşacaktır” dedi.

Kaymakam Arslan’ın ardından söz alan Mahalle Muhtarı Zekeriya Köse ise konuşmasında, “Sayın Kaymakamım, öncelikle mahalle halkım adına hoş geldiniz diyorum. Kurum amirlerimiz ile beraber mahallemize yapmış olduğunuz ziyaret bizleri çok mutlu etti” dedikten sonra, mahallede 2 yıldan bu yana yaşanan susuzlukla ilgili çektikleri sorunları, sokak aydınlatması, internette yaşanan sorunlar ve Savran üst yolu ile ilgili taleplerini iletti.

Mahalle MuhtarıZekeriya Köse’den sonra mahalle halkının yaşadığı su sıkıntısı ile ilgili açıklama yapan DSi Muğla 213. Şube Müdürü Mehmet İskender, DSİ Aydın İşletme Bölge Müdürlüğü Planlama Şube Müdürü Aydın Ayyıldız ve DSİ Aydın İşletme Bakım Şube Müdürü Cengiz Köse, mahalle halkını programda olan Eşence ve Kemikler Barajlarıyla ilgili bilgilendirdiler.

Milas Ovası Sulama Projesi hakkında bilgiler veren Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ise, mahalle halkına misafirperverliği için teşekkür etti.

Toplantının sonunda bir konuşma daha yapan Kaymakam Arslan, “Sizlerden gelen bütün önerileri kamu kurumlarımızla beraber istişare ederek çözüme en kısa zamanda kavuşması için yazışmalarımızı yapacağız. İnşallah programımızda olan Eşence ve Kemikler barajının temelleri 3 yıl içinde atılacak.Bittiğinde, bölgemizde tarım yapan ve tarımla uğraşan siz çiftçilerimizi rahatlatacaktır.Ayrıca belitmiş olduğunuz talepleriniz, sokak aydınlatması, internet erişim sıkıntısı ve Savran üst yolu bozukluğu ile ilgili gerekli kurumlarla yazışmaları en kısa zamanda yaparak taleplerinizin çözüme ulaşması hususunda gerekli kurumlarımızı talimatlandıracağım” dedi.

Ziyaret daha sonra Kaymakam Arslan’ın mahalle halkıyla sohbetiyle sürdü.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık