Milas Kaymakamlığı Çalışanlarına ISO 9001-2015 Kursu

ÖNDER Haber / Serpil SEYFİOĞLU -

Milas Kaymakamlığı Çalışanlarına ISO 9001-2015 Kursu

Milas Kaymakamlığı Çalışanları, Türkiye’de bir ‘ilk’e imza atmaya hazırlanıyor. Bu çerçevede Kaymakamlık çalışanları, ‘ISO 9001-2015 Kalite Yönetim Sistemi’ne geçiş yaparak, hizmette uluslararası kalite belgesini almak üzere eğitim kurslarına başladı.

İki hafta önce Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün aldığı ve bu anlamda Türkiye’de bir ilke imza atan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ardından Milas Kaymakamlığı da ‘Belgeyi Alan İlk Kaymakamlık’ olma yolunda ilk adımı attı.

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda, Eğitmen Ali Güngör tarafından kaymakamlık çalışanlarına verilen kursun bitiminde bağımsız denetçiler tarafından yapılacak inceleme sonrasında belgenin verileceği belirtilirken, Eğitmen Ali Güngör, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de aynı belgeyi almak üzere girişimlerde bulunduğunu ve Milli Eğitim çalışanlarının da eğitim almaya başladığını söyleyerek, “ISO 9001-2015 belgesini alan ilk Kaymakamlık Milas Kaymakamlığı olacak” dedi.

Verilen kursta; Çalışanın memnuniyeti, Hizmet alanların memnuniyeti, Kalite nedir, Kalitenin faydaları, Kalitesizliğin getirileri, Kalite ile ilgili yanlış düşünceler, Yaşam kalitesi, Toplam kalite anlayışı, Kalite anlayışının gelişimi, Kalite yönetiminin gelişimi, Zihniyet değişikliği gibi konular ayrıntılı olarak çalışanlara aktarılacak.

“Kurum kültürü değişmeden, kalitenin geliştirilmesi mümkün değildir” diyerek sözlerine başlayan ve slayt gösterimi eşliğinde eğitime başlayan Eğitmen Ali Güngör; “Öncelikle sizlerin çalışma ortamından mutlu olmanız ve bunu da sizden hizmet alacak vatandaşa yansıtmanız gerek. Sizin için 5 dakika önemsiz olabilir ancak karşıdaki insan için o beş dakika çok önemlidir. Vatandaş bir an önce almak istediği hizmeti alıp kurumdan memnun bir şekilde ayrılmak ister. Sizlere bu kurs boyunca; ‘planla, uygula, kontrol et ve önlem al’ metodunu tam anlamıyla öğretecek ve bunu uygulamanızı sağlayacağız.

Toplam kalite yönetiminde en önemli faktör, insandır. Dolayısıyla kurumların alacağı bu belge, aslında orada görevli personelin başarısıdır” diyerek, verilecek eğitimin, Milas’ın geleceğinde çok önemli bir yer tutacağını söyledi.

Geçmişte yapılan yanlış planlamanın faturasını hem devlet hem de toplum olarak bugün ödediğimize dikkat çeken Güngör, “Kaymakamlık, aslında bir ilçenin koordinasyon görevi üstelenen, alt birimlerinin çalışmalarını denetleyen ve bir bütünlük içerisinde ilçenin geleceğine yön veren kurumdur. Dolayısıyla hizmet kalitesini arttırma düşüncesi buradan başlamalı ve alt birimlere sirayet etmelidir” diyerek, kursun Milas Kaymakamlığı’nın öncülüğünde tüm resmi kurumlarda verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık