Milas Kent Konseyi, tır parkı konusunu yeniden gündeme taşıyor

Daha önce de bir kaç kez gündeme gelen, ilçemizin TIR parkı sorununun çözümü için, Milas Kent Konseyi, tekrar girişimlerde bulunmaya başladı.

Milas Kent Konseyi, tır parkı konusunu yeniden gündeme taşıyor

Bilindiği gibi ilçemizde, özellikle Güllük Limanı’na maden taşımacılığı nedeniyle kamyon ve TIR araçları, çevre yolunda ve kent içindeki yollarda, şoförlerin evlerine yakın mesafelerde gelişigüzel parkediliyor. Zaten dar olan yolların tıkanmasına da neden olan bu durumun giderilmesi için, konu, zaman zaman gündeme geliyor, ancak bir sonuç alınamıyordu.

Kent içindeki cadde ve sokaklara park edilen TIR’lar, artık kent için çekilmez bir noktaya geldi. Pek çok zaman kazalara da neden olan bu durumun önlenmesi için Milas Kent Konseyi, bir dizi temasta bulunmaya başladı. Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Şoförler Odası Nurol Paskal’ı ziyaret ederek, TIR’lar için kent çevresinde uygun büyüklükte yer ya da yerler tespit edilmesi ve TIR’ların kent içinde park edilmesinin yasaklanarak, buralara park edilmesi için neler yapılabileceğini konuştu.

Kent Konseyi, bu konuyla ilgili belediye, büyükşehir, şoförler odası, kaymakamlık, emniyet vb. kurumlarla yapacağı görüşmeler sonrasında, konuyla ilgili paydaşlarla birlikte bir çalışma grubu kurarak, konunun bir an once çözüme kavuşturulmasını hedefliyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık