Milas Kültür Festivali başlıyor

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Milas Kültür Festivali başlıyor

Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD) tarafından düzenlenen ve özellikle Gençlik Haftası ile bütünleşen ‘Kültür Festivali’ bu sene 6’ncı kez Milaslılarla buluşacak. Ramazan ayı nedeniyle kortej yürüyüşünün, ülkemizin içinde bulunduğu şartlar göz önünde bulundurularak konser gibi etkinliklerin de iptal edildiği festival, 3 - 4 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Milas Sanat Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla bu sene 6’ncı kez düzenlenecek olan Kültür Festivali’nin programını basın mensuplarıyla paylaşan Dernek Başkanı Mustafa Emekli, geçmiş yıllara göre bu sene festivalin daha dar kapsamlı tutulduğuna dikkat çekerek, “Bildiğiniz gibi her yıl Mayıs ayı içerisinde düzenlediğimiz festivalimiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Balık Festivali ve Çocuk Şenliği nedeniyle Haziran ayına ertelenmişti. Çünkü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen ve 2 ayrı rekor denemesinin yapıldığı etkinlik, ilçemizin tanınması adına önemli bir organizasyondu ve öyle bir etkinlik döneminde bizim de festival yapmamız doğru olmazdı. Bu nedenle festivalimizi 3 - 4 Haziran 2017 tarihlerine erteledik” dedi ve festival programı hakkında şu bilgileri verdi:

 

3 Haziran 2017 Cumartesi;

Küçük grup bale, Kardelen bale, Erkek jimnastik, Küçük grup jimnastik, Anadolu dansları, Orta grup bale, Hint dans grubu, Yetenek sizsiniz, Orta grup jimnastik, Büyük ritmik jimnastik ve Büyük akrobasi jimnastik.

 

4 Haziran 2017 Pazar

Anadolu’nun renkleri, Zeybek büyükler (erkek), MİFAD Dans Grubu, Kafkas grup, Modern dans, Zeybek (çocuk), Kafkas (solo), Sınav Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Modern dans ve Zeybek (Yetişkin).

 

Geçmiş yıllara göre ‘dar kapsamlı’ tutulmasının nedenleri

Festival programının geçmiş yıllara göre neden dar kapsamlı tutulduğuna ilişkin sorulan soru üzerine Mustafa Emekli; “Ülkemizin belli bölgelerinde süren terörle mücadele, güvenlik güçlerimiz tarafından yürütülen olağanüstü bir çalışma ile devam ediyor. Maalesef her gün şehit haberleri alıyoruz. Elbette bu durum bizleri oldukça üzen, her köşesi cenneti andıran bu güzel ülkemizde görmek ve yaşamak istemediğimiz bir şey. Umarız en kısa zamanda ülkemiz bu beladan kurtulur.

Öte yandan tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hissedilir ölçüde ekonomik sıkıntılar var. Tüm bunları göz önünde bulundurarak festival programını geçmiş yıllara göre daha dar kapsamlı tutarak, yöresel özellik taşımasına özen gösterdik” diyerek yanıt verdi.

 

“Tüm halkımızı davet ediyoruz”

Açık Hava Tiyatrosu’nda iki gün sürecek ve saat 21’de başlayacak olan festival programı için geçen yıllarda yapılan kortej yürüyüşünün de Ramazan ayı nedeniyle iptal edildiğini belirten Başkan Emekli; “Her şeye rağmen 2 gün boyunca Milaslıların, keyifli bir zaman geçireceğine eminiz. Tüm halkımızı etkinliğimize davet ediyoruz” dedi.

 

‘Satranç Şenliği’

2 Haziran 2017 Cuma günü ise etkinlik kapsamında saat 18’de, Milas Sanat Merkezi’nde, Okul Öncesi Eğitim gören çocukların katılacağı ‘Satranç Şenliği’ düzenlenecek ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık