Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı MİTSO'da...

​​​​​​​“MİLAS'IN GELENEKSEL YEMEKLERİ UNUTULMASIN”

Milas Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı MİTSO'da...
  • 22 January 2022, Saturday 9:23

           Muğla S. Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Öğretim Görevlileri, Milas Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ettiler. Geleneksel Milas yemeklerini kayıt altına almak için çalışma yürüttüklerini anlatan öğretim görevlilerine MİTSO Yönetim kurulu Başkanı Reşit Özer destek sözü verdi.

            Milas Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlileri Arzu Kaplan ve İsmail Ertopçu, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'i ziyaret ettiler. Arzu Kaplan ve İsmail Ertopçu yörenin geleneksel yemekleri üzerine araştırma yaptıklarını anlattılar. Geçmişte Milas'ın çok kültürlü bir yapısı olduğunu ve bunun da yörede zengin bir yemek kültürünün oluşmasına katkıda bulunduğunu belirten Kaplan ve Ertopçu, Milas'ın az bilinen, unutulma olasılığı olan yerel yemeklerini kayıt altına almak için çalışma yapacaklarını belirterek MİTSO'nun da desteğini almak istediklerini ifade ettiler.

            MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, konuğu Aşçılık Programı Öğretim Görevlileri Arzu Kaplan ve İsmail Ertopçu'ya Milas zeytinyağının yanısıra Milas'ın geleneksel lezzetlerinden olan yağlı zeytin ve tepsi böreğine de coğrafi işaret aldıklarını ifade ederek "Amacımız Milas'a özgü yerel yemeklerimiz unutulmadan veya geleneksel özellikleri kayıp olmadan kayıt altına almak. Uygun olanlarının coğrafi işaretini almak. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Bazı Milas yemeklerinin coğrafi işaretlerini almak için TPMK'na başvurumuzu yaptık. Bazı özel yemeklerimiz için de coğrafi işaret almak için çalışmalarımız sürüyor" dedi. Milas yemeklerinin usulüne uygun bir şekilde kayıt altına alınması ve kitaplaştırılması için de girişimleri olduğunu anlatan Reşit Özer "Bu konuta Yüksekokulumuzun Aşçılık Programı tarafından yapılacak çalışmaları da MİTSO olarak destekleriz" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis